Home » Elidas rorproblem hadde en tilsynelatende mirakuløs løsning

Elidas rorproblem hadde en tilsynelatende mirakuløs løsning

by Liv Ullmann

Misjonsskipet Elida, som Världen rapporterte i dag, er på vei til Israel. Ekspedisjonen, kalt Pilgrim 2023, har som mål dels å forsvare Midtøstens eneste demokrati, Israel, og dels å rette oppmerksomheten mot forfulgte kristne.

Da Elida, som forlot Hönö 19. august, var omtrent halvveis, oppsto det problemer med roret. Et verft i Tarragona i Spania kunne ta imot Elida på overraskende kort varsel, som ble tatt med for reparasjon. En unik avstandsholder, ikke tilgjengelig ettermarked, mellom ytre og indre rorlagre ble oppdaget å være ødelagt.

For å oppnå en den nye mellomringen, en tidkrevende jobb, virket som den eneste løsningen. Da fikk Stefan Abrahamsson ideen om å komme i kontakt med folket i Danmark som var med på å bygge Elida V for 17 år siden.

– Det viste seg at de som laget dette lageret for 17 år siden hadde laget et ekstra mellomring. At han var på et gammelt lager sammen med dem – jeg synes det var fantastisk! Det må man være veldig takknemlig for, sier Abrahamsson.

Ett besetningsmedlem fløy en kort rundtur til Danmark for å hente reservedelen og når Världen når Stefan Abrahamsson på telefon i dag fredag ​​morgen, er Elida tilbake i vannet og seiler. Kapteinen informerer oss imidlertid om at de snur mot land igjen (Mallorca), på grunn av et annet teknisk problem.

– Vi har noe galt med selve styrehydraulikken, noe gjør at rattene beveger seg veldig sakte. Vi stopper i noen timer og sjekker situasjonen. Det virker ikke som en alvorlig ting for meg, så jeg tror vi finner skylden, beroliger han.

Takket være en Elidas plan om å seile til Haifa 30. september, akkurat i tide til løvhyttefesten, stopper ved å gå fra flyet på den planlagte ruten.

– Vi ser fortsatt at alt vil gå etter planen, sier Abrahamsson.

På sosiale medier flere forteller om sine bønner for Elidas reise til Israel og uttrykker takknemlighet for oppfattede bønnesvar i form av en tilsynelatende mirakuløs løsning på rorproblemet.

– Det er fantastisk. Vi er takknemlige for alle forbønn vi kan få, sier Stefan Abrahamsson.

Related Videos

Leave a Comment