Home » Ekstrem hetebølge i Asia: en milliard rammet

Ekstrem hetebølge i Asia: en milliard rammet

by Liv Ullmann

Mars 2022 var den varmeste i Pakistan siden 1961. For første gang på flere tiår gikk landet rett fra vinter til vårløs sommer, melder Reuters.

Også i India var mars uvanlig varm, den varmeste siden målingene startet i 1901, melder AP. I Sør-India har noen skoler vært stengt hele uken.

Nærmer seg 50-grensen

IMD Meteorological Authority har sendt ut varmeadvarsler. Hetebølgen vil sannsynligvis påvirke mer enn en milliard mennesker, og temperaturene enkelte steder kan nærme seg 50 grader, ifølge meteorolog Scott Duncan, referert til av TT.

Myndighetene oppfordrer folk til å unngå å utsette seg for varme, å bruke lette og lette bomullsklær og å beskytte hodet med en hatt eller paraply.

Ifølge prognosene vil temperaturene de neste dagene ende på samme nivå som hetebølgene i India og Pakistan i mai og juni 2015. Da har minst 4500 mennesker omkommet av varmen.

India mer sårbart

India er, ifølge en artikkel i The Lancet referert av PA, sammen med Brasil blant landene i verden som har høyest varmerelatert dødelighet.

Antallet pasienter med varmerelaterte plager har også økt de siste dagene, sier Fusaram Bishnoi, lege fra Rajasthan. Det var heteslag, men også plager forårsaket av mat som ble dårlig med varmen.

«Vi ber folk om ikke å gå ut i løpet av dagen og drikke mer, mer vann,» sa han til The New York Times.

Varmen ventes imidlertid å avta søndag 1. mai i det østlige India og dagen etter i de nordvestlige og sentrale delene av landet.

Related Videos

Leave a Comment