Home » Eksminister sender inn mistillitsbrev for Rishi Sunak

Eksminister sender inn mistillitsbrev for Rishi Sunak

by Russell Crowe

En tidligere minister publiserte sitt mistillitsbrev til Rishi Sunak mandag kveld, midt i et tilbakeslag til hans omstilling til høyre for det konservative partiet.

Dame Andrea Jenkyns, som tjenestegjorde i Department for Education under Boris Johnson, delte brevet sitt på Twitter etter at Mr Sunak gjorde omfattende endringer i seniorlaget sitt for å styrke den moderate fløyen av partiet.

Disse inkluderer den overraskende tilbakekomsten av David Cameron, den tidligere statsministeren, som har blitt hevet til House of Lords for å tjene som ny utenriksminister.

I brevet hennes skrev Dame Andrea: «Nok er nok. Som om det ikke var ille nok å ha en partileder som partimedlemmer avviste, viser meningsmålinger at publikum avviser ham, og jeg er helt enig. Det er på tide at Rishi Sunak drar.

Hun anklaget Sunak for å ha bestemt seg for å «rense sentrum-høyre fra kabinettet sitt» og kritiserte beslutningen hans om å sparke Suella Braverman som innenriksminister, og sa at Braverman var «den eneste personen i firmaet med baller til å fortelle sannheten.» av den forferdelige tilstanden i gatene våre og et to-lags politisystem» etter en krangel om hans kommentarer til pro-palestinske protester.

Dame Andrea la til: «Jeg [submit this letter] stå opp og kjempe for ekte konservatisme. Vi må være et parti som leverer lave skatter, nyter tillit til økonomien og øker kompetansen vår for å drive økonomien vår. Vi må være sterke på lov og orden, ta kontroll over grensene våre, være energiuavhengige som nasjon og forsvare ytringsfriheten.

En tillitserklæring til ledelsen av Sunaks konservative parti vil bli utløst hvis 15 prosent av hans parlamentsmedlemmer sender inn brev som sier at de ønsker et lederskifte.

Related Videos

Leave a Comment