Home » Eksklusivt intervju med Sophie Baggaley: Brighton-keeper snakker om den prestasjonen på Man City og Seagulls» forbedrede WSL-form | Fotballnyheter

Eksklusivt intervju med Sophie Baggaley: Brighton-keeper snakker om den prestasjonen på Man City og Seagulls» forbedrede WSL-form | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

«Sophie Baggaley er en menneskelig murvegg» var budskapet som ble lagt ut av Brightons sosiale medier-team søndag kveld. Og med god grunn.

Sist helg pepret tittelhåpet Manchester City Brightons mål med 35 skudd, hvorav 13 var på mål, til en forventet mål på totalt 2,83. Men skuddstopperen til Seagulls holdt dem alle ute.

Baggaley hjalp til med å samle forsvaret til en 1-0-seier borte mot City takket være Geum-Min Lees sene mål. Men når vi snakker noen dager etter den heroiske prestasjonen, blir det tydelig at det bare var nok en dag på kontoret for målvakten. Hun var i det minste travlere, ikke sant?

«Vet du hva? Jeg tror faktisk ikke det var det!» sier han til Sky Sports.

«På papiret ser det nok slik ut, men vårt femmannsforsvar spilte en veldig, veldig god kamp, ​​og jeg tror jeg bare måtte dykke etter ballen en gang!»

Baggaley har nesten rett, han gjorde to dykkeredninger og en dykkerredning på disse eksepsjonelle 90 minuttene. Disse tallene betyr at Baggaley er den mest imponerende målvakten når det gjelder forventede mål som ble sluppet inn i Super League for kvinner, og forhindrer de mest sikre målene i prosessen.

«Jeg visste faktisk ikke!» hun sier. «Jeg fokuserer bare på hva jeg kan gjøre i individuelle kamper.

«Jeg ser ikke for mye på statistikk fordi de kan male et hvilket som helst bilde du vil, så jeg fokuserer bare på hva jeg kan gjøre, men legger ikke for mye oppmerksomhet til det.»

I stedet krediterer Baggaley prestasjonene til lagkameratene som årsaken til at Brighton holdt nullen i City, spesielt prestasjonene til sentralforsvarerne Maria Thorisdottir og Guro Bergsvand forrige helg.

«De var veldig, veldig solide, foruten Jorelyn [Carabali] han kom inn på midten av midtbanen i andre omgang. De begrenset bare sjansene sine i ting som var veldig enkle for meg, eller de klarte å få laget bak ballen. Jeg vil rette en stor takk til disse tre spillerne.

«De er begge veldig rolige og sammensatte mennesker. Dette sprer seg over hele laget, selv om vi møtte så mange skudd at vi ikke følte oss like presset. Dette gir oss mye selvtillit inn i neste kamp.»

Høydepunkter fra WSL-kampen mellom Manchester City og Brighton

Brightons nye målvakt er beskjeden og ber ikke om rampelyset. Helt ærlig, det har vært navnet på spillet de siste par årene.

Hos sin tidligere klubb Manchester United var Baggaley reservemålvakt for Mary Earps, nå ansett som en av de beste stopperne i verden, om ikke den totale nummer 1 av nummer 1.

«Jeg er takknemlig for denne opplevelsen,» sier Baggaley om tiden han jobbet sammen med Lionesses-stjernen. «Vi trente godt sammen, men vi likte også å ha det gøy.»

Og noen tips hentet fra Earps? «Bare konsistensen med å trene dag ut og dag inn, hun ga alt hver eneste dag, og jeg prøvde å gjøre det samme. Den konsistensen er det som hjelper deg med fremgang.»

Earps kunne ha forlatt United i løpet av sommeren, da rapporter dominerte om at løvinnenes målvakt ville bli byttet ut av Marc Skinner for en ny satsing, med kontrakten hans utløpende.Bilde:
Baggaley var Mary Earps» backup i Man Utd forrige sesong, men har ikke spilt noen WSL-opptredener på to år

Dette kunne ha åpnet døren for Baggaley å gjenvinne Uniteds skjorte nummer 1. Men når Earps forpliktet seg til å bli for sesongen, tok han en avgjørelse.

«Det var ikke en vanskelig avgjørelse. Jeg hadde ikke spilt i ligaen på den tiden jeg var der,» sier Baggaley om sin avgang fra United. «Jeg måtte flytte for at det skulle skje.

«Jeg hadde det veldig gøy der og jeg vokste mye som keeper, selv om jeg ikke spilte. Men jeg synes ikke det var en vanskelig avgjørelse, det var noe jeg ville gjøre. Det var vanskelig å si farvel til noen ansikter, men jeg angrer ikke på noe med flyttingen.

«Visjonen for denne klubben er at de sikter høyt. De gjør det riktig, jeg har hørt gode ting om Mel og keepertreneren her. Det er et spennende prosjekt å komme inn i og en klubb som gjør alt riktig.»

Brighton-sjef Paul Barber snakker om planene sine om å bygge et stadion spesielt for Brighton kvinnelag og hvordan han planlegger å tilpasse stadion for å møte behovene til kvinnelige idrettsutøvere

Brighton flyttet til Baggaley på WSLs fristdag, og åh, de var så spente på overgangsvinduets siste dag.

Målvakten ankom Brightons treningsbane klokken 04.00, men en lang ventetid på papirarbeid betydde at han signerte på den stiplede linjen bare 15 minutter før fristen klokken 23.00. «Jeg vil ikke gjøre det igjen!» hun sier. «Era noe vær en del av det!»

Baggaley var en av 11 signeringer gjort av Brighton i løpet av sommeren under den relativt nye manageren Melissa Phillips. Thorisdottir og Carabali var andre, mens høyprofilerte navn Pauline Bremer og Vicky Losada betydde at mange valgte Seagulls til å ha det beste vinduet blant de 12 WSL-lagene.

Selv om dette har hjulpet Brighton denne sesongen, har det forårsaket noen vanskeligheter ifølge Baggaley. «De er alle spillere på høyt nivå, og de har alle forskjellige erfaringer,» sier han.

«Men det største problemet, ikke problemet, men det vi måtte løse var samholdet i laget som helhet. Alle hadde den mentaliteten at man individuelt måtte være klar.

«Jeg synes vi gjorde en god jobb med samhold, og jeg tror det var tider hvor du kunne se at det var noen ansikter, men spesielt i de siste kampene kunne du ikke se det i det hele tatt.»

Det gir absolutt mening med tanke på Brightons sesong så langt. En åpningsseier i helgen på Everton ble fulgt av påfølgende tap mot West Ham på Tottenham. Fire kamper mot Chelsea, Man Utd, City og Arsenal fulgte, men Phillips» Brighton viste at de forbedrer seg.

The Seagulls ga Emma Hayes» Chelsea en skikkelig skrekk, og ledet store deler av første omgang til kvaliteten deres skinte gjennom i en 4-2-seier. Men så kom uavgjort mot Manchester United, etterfulgt av seieren på City. Nå er det Arsenals tur på Broadfield Stadium på søndag, direkte Sky Sports.

«Hvis du ser fra kamp til kamp, ​​har vi gjort god fremgang fra hver enkelt,» sier Baggaley om denne vanskelige reisen.

«I kampen mot Chelsea viste vi et flott glimt ikke bare i forsvaret, men vi skapte sjanser gjennom hele kampen. Det var en stor ting: vi fortsatte å skape sjanser i enhver situasjon.

«Så United-kampen var vi skuffet over å ikke vinne, da vi var så nære, men så tok vi det inn i City-kampen, vi styrte kampen mye bedre, og så fikk vi den seieren.

«Det er fortsatt tidlig, men du kan se at lagene i midtgruppen tar poeng fra de bedre lagene. Alle kan få det resultatet og det blir interessant å se hvordan det utvikler seg i sesongen.

«Men vi som et lag føler at vi kan få resultater fra de store lagene, og andre føler det samme. Det er mye kvalitet i WSL, hvert år kommer mer og mer til og det begynner å jevne seg ut på tvers av lagene. Så totalt sett Resultatet er at kvaliteten blir bedre og gapet blir mindre.»

Se Brighton vs Arsenal i Super League for kvinner direkte denne søndagen på Sky Sports Football fra kl. 13.00; avspark kl 14.00.

Stream WSL og mer med NÅ

Related Videos

Leave a Comment