Home » Eggfarging, påskebål, mat… Tips til typiske påsketradisjoner

Eggfarging, påskebål, mat… Tips til typiske påsketradisjoner

by Ashley Olsen

13. april 2022 – Sebastien Tegtmeyer

Hvor lenge varer selvfargede egg? Hvordan kan jeg gjøre et privat påskebål så trygt som mulig? Her er tips til typiske påsketradisjoner.

Påskedagene er fylt med tradisjoner for mange familier: farge og gjemme egg, spise fisk på langfredag ​​og tenne påskebål i hagen. Vi ønsker å avklare noen spørsmål om disse tradisjonene: Hvor lenge holder ensfargede egg? Og hvordan kan jeg gjøre påskebålet så trygt som mulig?

Journalist Thomas Bremser, hvor lenge holder egg hvis de er farget?

«Det kommer an på om skallet er intakt og om jeg bløtlegger det i kaldt vann etter koking. Uoppbløtte egg som har et intakt skall holder seg lengst. Jeg kan fortsatt spise dem etter mer enn fire uker. Jeg bør spise bløtlagte egg innen to uker. selv om jeg har de i kjøleskapet Hvis skallet er skadet, kjøl umiddelbart og spis raskt Hvis jeg kjøper fargede egg bør jeg sjekke utløpsdatoen.

Etter at påskebål nesten alle har sviktet de siste par årene, gjenopplives tradisjonen nå mange steder. Hva bør jeg være oppmerksom på der?

«Brannforeningen anbefaler å holde en avstand på minst 50 meter fra hus og trær og 100 meter fra veier. Før jeg starter brannen må jeg omorganisere brennstoffet. På denne måten kan de små dyrene som har søkt ly der alltid flykte raskt Tørre planterester og ubehandlet ved er best for bål Og jeg som vert skal ikke forlate bålet før alt er helt kaldt.Det kan komme gnister på slutten.

Men hvis noe går galt med påskebrannen: hvem er ansvarlig for skaden?

«Det kommer an på. Hvis noen har brennhull i genseren eller jakken, er det inventarforsikring som er ansvarlig. De nye forsikringene dekker brannhull inntil 500 euro dersom tillegget «engangsskade» avtales. Alle som skader egen bolig eller markiser Byggets forsikring tar seg av det. Blir jeg skadet ved påskebålet kan privat ulykkesforsikring hjelpe meg. Alkohol må imidlertid ikke ha vært involvert i ulykken Jeg må absolutt melde alle skader til ansvarlig forsikringsselskap så snart som mulig.»

Til slutt, tilbake til temaet mat. Mange har fisk på langfredag. Mange hav fiskes nesten tomme. Hvordan gjenkjenne bærekraftig fisk?

«Jeg må ta hensyn til tre kriterier: opprinnelsen, arten og fiskemetoden. Lokalt oppdrettsfisk, det vil si ørret eller karpe, har en god økobalanse fordi den ikke trenger å transporteres langt og lagres for lang. Men regional betyr ikke alltid bærekraftig, da selv lokale arter kan overutnyttes. Torsk fra Østersjøen er ikke det mest bærekraftige valget. Bedre er torsk fra farvannet rundt Spitsbergen eller Norskehavet. Hvis du vil være når det gjelder bærekraft, er det best å se etter et miljømerke.»

Påsketradisjon – radio Hamburg TOP 833

Det som definitivt hører til påsketradisjonen er Radio Hamburgs TOP 833 – det eneste virkelige påskehit-megamaratonet! Fra påskelørdag til påskedag spiller vi kontinuerlig dine 833 favoritttreff du har ønsket deg de siste ukene. Sørg for at du er der. All informasjon om radio Hamburg TOP 833 er tilgjengelig her for deg.

Flere nyheter på lufta

Du kan alltid høre flere nyheter fra Hamburg, Tyskland og verden i tide i programmet vårt. Bare hent vår gratis apphør oss dine smart høyttaler eller slå på nettradioen ved å klikke på avspillingsknappen nedenfor. Selvfølgelig kan du lytte til hele igjen som podcastangebot.

(Kilde: Thomas Bremser, dpa)

Related Videos

Leave a Comment