Home » Düsseldorf – Forsvar menneskerettighetene

Düsseldorf – Forsvar menneskerettighetene

by Liv Ullmann

Stand Up For Human Rights: George Clooney på German Postcode Lottery Charity Gala. Det ble en kveld full av overraskelser, med spennende møter og mange nasjonale og internasjonale gjester. Rørende uttalelser fra menneskerettighetsaktivister og internasjonale ambassadører fra Postcode Lottery Group George Clooney og prof. Muhammad Yunus samt UNHCR-ambassadør Yusra Mardini. Et annet høydepunkt på kvelden var en opptreden av South African Ndlovu Youth Choir. For andre gang har det sosiale lotteriet nominert såkalte postnummerpartnere, organisasjoner som mottar langsiktig, ikke-prosjektstøtte.

Hvert år inviterer det tyske postnummerlotteriet til veldedighetsgallaen for å feire de som gjør en forskjell, stor og liten, hver dag og dermed gjør verden til et bedre sted. I sin åpningstale sa styrelederen i det tyske postnummerlotteriet Friederike Behrends sammen med sin medkonsernsjef Robert Engel stoppet, forklarte han: «Hva har et lotteri med menneskerettigheter å gjøre? I dag står vi overfor utfordringer som aldri har eksistert i denne formen i menneskehetens historie. Globalisering, digitalisering, migrasjon, klimaendringer – alt er grenseløst. Ikke glem at det er kriger og konflikter som nærmer seg oss, flyktningbevegelser og håndtering av regimekritikere».

Friederike Behrends fortsatte i sin tale: «Det er ikke bare en enkelt sak som står på spill her. Det har for lengst blitt et menneskerettighetsspørsmål når ekstreme værforhold forårsaker flom eller tørke. Dette viser at menneskerettigheter er langt mer enn det vi tradisjonelt tenker på. Og det er for dette som er så viktig, spesielt i dag, å forplikte seg til menneskerettigheter og å støtte, verdsette og synliggjøre de som jobber, hjelper og viser oss at handling er verdt.Mottoet for årets veldedighetsgalla er derfor: Stand Up For Human Rettigheter!»

Med menneskerettighetsaktivister og internasjonale ambassadører fra Postcode Lottery Group George Clooney OG Professor Muhammad Yunus og UNHCR Goodwill-ambassadør Yusra Mardini Internasjonale gjester på høyt nivå kom til Düsseldorf for veldedighetsgallaen til det tyske postnummerlotteriet for å sette et spesielt eksempel for menneskerettigheter, spesielt i disse vanskelige tider.

«Spesielt i dag er det viktig å forsvare menneskerettighetene»

I et intervju med lotteri ambassadør og gallaprogramleder Kai Pflaume snakket George Clooney om viktigheten av å forsvare menneskerettighetene: «Hva internasjonale postnummerlotterier gjør hver dag er fantastisk fordi ikke bare kan folk vinne sammen, men sammen kan de hjelpe og støtte tusenvis av prosjekter. Og med alle de forferdelige tingene som skjer mange steder rundt om i verden, er det viktig på denne tiden i dag å rette oppmerksomheten mot menneskerettighetene». Skuespilleren og regissøren er en menneskerettighetsaktivist og har sammen med sin kone Amal Clooney Foundation for Justice grunnlagt for å fremme rettferdighet gjennom ansvarlighet for menneskerettighetsbrudd rundt om i verden. Clooney er en internasjonal ambassadør for Postcode Lottery Group.

«Jeg er stolt over å være en del av det som internasjonal ambassadør»

Vinner av Nobels fredspris Professor Muhammad Yunus han understreket hvor viktig det er å forsvare menneskerettighetene sammen og å støtte alle de som jobber hver dag for å virkelig gjøre en forskjell. «Med banebrytere som Postcode Lottery, som gir en enorm mengde midler gjennom sine mange deltakere, kan vi virkelig gjøre en forskjell. Jeg er stolt over å være en del av det som en internasjonal ambassadør.»sa 82-åringen, som Yunus Foundation og deg grunnlagt. Prof. Yunus har mottatt æresgrader fra mange universiteter rundt om i verden og har mottatt en rekke priser for sin menneskerettighetsinnsats. Han ble blant annet tildelt Presidential Medal of Freedom i 2009.

«Hver av oss kan bidra til å gjøre verden til et bedre sted»

Forklaringene var rørende og inspirerende på samme tid Yusra Mardinis, den yngste UNHCR Goodwill-ambassadøren. Den olympiske svømmeren flyktet fra Syria til Tyskland. I 2016 konkurrerte han for tidenes første flyktningolympiske lag ved de olympiske leker i Rio de Janeiro, og fikk dermed verdensomspennende berømmelse. I 2022 ble filmen «The Swimmers» utgitt på Netflix, basert på biografien om henne og søsteren Sarah. I følge det amerikanske magasinet «People» er hun for tiden en av de 25 kvinnene som forandrer verden og ble kåret til en av «100 mest innflytelsesrike mennesker» valg. «Det har aldri vært så viktig å forsvare menneskerettighetene sammen. Stå opp for hverandre og gjør en forskjell sammen. Hver av oss kan bidra til å gjøre verden til et bedre sted.»sa 25-åringen.

Sterke stemmer for menneskerettigheter

Et av høydepunktene på kvelden var den oppsiktsvekkende forestillingen til Ndlovu ungdomskor, som har utviklet seg bemerkelsesverdig fra et fritidsprosjekt for underprivilegerte og sårbare barn i Sør-Afrika til en fremragende faglig helhet. Det sørafrikanske koret har hatt en uovertruffen karriere de siste årene og har gledet Düsseldorf-publikummet med sin utrolige energi. I hjemlandet gjelder det Ndlovu ungdomskor SOM «Unge ambassadører for et forent Afrika».

I tillegg til representanter for de finansierte organisasjonene, reiste lotteristøttespiller Michael Patrick Kelly og medlemmer av det uavhengige rådgivende styret ledet av prof. Dr. Rita Süssmuth og Sabine Leutheusser-Schnarrenberger til Düsseldorf. For andre gang siden Postkodelotteriet ble stiftet er det også utlyst nye Postkode-samarbeid. Dette er spesielle partnerskap med ideelle organisasjoner, som sosiallotteriet har hatt et stabilt tillitsforhold til i årevis og som genererer bærekraftig, sterk, sosial merverdi for mennesker og natur. Disse mottar ufordelt langsiktig finansiering.

Besøk nettstedet for mer informasjon om støttede organisasjoner med denne linken.

Informasjon om det tyske postnummerlotteriet

Det tyske postnummerlotteriet er et sosialt lotteri, det vil si at minst 30 prosent av alle billetter som selges går til prosjekter innen likestilling, sosialt samhold og natur- og miljøvern. Siden det ble grunnlagt i Tyskland i 2016, har Postkodelotteriet støttet over 4400 grønne og sosiale prosjekter med over 175 millioner euro. Et rådgivende styre ledet av prof. Dr. Rita Sussmuth. Lære mer om: www.postcode-lotterie.de/projects.

Konseptet med postnummerlotteriet er unikt: billettinnehavere går inn med sitt «postnummer». Dette består av postnummeret til ditt bosted og to automatisk tildelte bokstaver for gaten din. Et postnummer dekker flere private hjem, derfor vinner hele bydeler sammen og gjør godt på samme tid. Hver person kan kjøpe maksimalt tre billetter for €12,50 hver. Totalt €1 400 000 vil bli delt ut for den månedlige premien – alle billetter med det trukket postnummer deler €700 000 og alle andre billetter med tilhørende postnummer deler også.

Internasjonale postnummerlotterier: Sterke sammen

Det tyske postnummerlotteriet tilhører familien av internasjonale postnummerlotterier, som allerede finnes i fem europeiske land. I 1989 ble det første av de sosiale lotteriene grunnlagt i Nederland. Etterfulgt av Sverige, Storbritannia, Tyskland og Norge. Alle postnummerlotterier har allerede samlet inn mer enn €12,5 milliarder til veldedighet. Dette betyr at de har vært blant de største private giverne i verden i elleve år på rad.

CAP-ambassadører for lykke

Den første ambassadøren for postnummerlotterier var Nobels fredsprisvinner Nelson Mandela. Siden den gang har internasjonale postnummerlotterier tiltrukket seg mange kjente ambassadører, som George Clooney, prof. Muhammad Yunus, Leonardo DiCaprio, Emma Thompson, Rafael Nadal, Nadia Murad og Toni Kroos og Katarina Witt. Ambassadøren for det tyske postnummerlotteriet er Kai Pflaume.

Pressekontakt:

Dominic McVey
Martin Luther Square 28
40212 Düsseldorf
Telefon: +49 211 94 28 38-39
E-post: presse@postcode-lotterie.de

Originalt innhold fra: Deutsche Postcode Lotterie overført av news aktuell

http://ots.de/543259

Related Videos

Leave a Comment