Home » DSV kvinner på tredjeplass på stafetten – Norge vinner

DSV kvinner på tredjeplass på stafetten – Norge vinner

by Edvard Munch

Östersund

Tre uker etter den spennende sølvmedaljen under verdensmesterskapet i Oberhof gikk de tyske skiskytterne glipp av sin første stafettseier på mer enn to år, men oppnådde med tredjeplass sin fjerde pallplass i den femte lagkonkurransen i verdenscupen. .

Med vert Denise Herrmann-Wick som trengte totalt fem runder til overs, sikret Norge seier foran Frankrike lørdag i Östersund i Sverige.

Janina Hettich-Walz, Hanna Kebinger, Vanessa Voigt og Herrmann-Wick var 27,2 sekunder bak etter totalt syv ekstraomganger. «Det var et dårlig løp,» sa en skuffet Herrmann-Wick til ZDF.

Hvis DSV-kvartetten hadde holdt seg foran Frankrike, ville de vunnet krystallgloben for den generelle klassifiseringen av stafetten. «Det var i tankene våre hele tiden, en seier var målet vårt i dag, det var mulig. Men jeg klarte bare ikke å krysse målstreken,» sa Herrmann-Wick. Til slutt endte Tyskland på fjerde plass på tabellen, ett poeng bak Sverige.

Etter to runder med reservestilling sendte Hettich-Walz Kebinger inn i løpet på sjetteplass, 13,1 sekunder bak. Og Kebinger utnyttet konkurransens feil og tok et rent skudd til toppen. 0,4 sekunder foran Italia kom Voigt inn på deres seksjon.

Det ble raskt dannet en kvartett med Tyskland, Italia, Frankrike og Norge. Dette ble så en duo da Voigt og Norges Ingrid Landmark Tandrevold heller ikke hadde noen reservedeler i andre etappe stående. Sprintverdensmester Herrmann-Wick og Marte Olsbu Röiseland gikk sammen på banen. Men siden Herrmann-Wick ikke klarte skytebanen denne gangen, var det ikke nok til å vinne.

Related Videos

Leave a Comment