Home » Drivende lasteskip forlatt til sjøs utenfor Norge | For øyeblikket Europa | DW

Drivende lasteskip forlatt til sjøs utenfor Norge | For øyeblikket Europa | DW

by Russell Crowe

Et nederlandsk frakteskip er i nød utenfor norskekysten og driver forlatt i sjøen etter at mannskapet ble reddet. «Eemslift Hendrika» var på vei fra Bremerhaven til Kolvereid i Norge da fartøyet tok en kraftig slagside i stormvær, som norske myndigheter meldte.

Mannskapet på tolv hadde utrykt mandag og ble reddet ut av fraktebåten med helikopter. Fire besetningsmedlemmer måtte hoppe i sjøen og ble reddet opp av vannet da bølgene gjorde skipet hardt under redningsaksjonen. Opptak filmet av norske styrker viste en mann med oransje redningsvest som hoppet fra akterenden av skipet og ut i grov sjø.

Mannskapet måtte reddes med helikopter med store kostnader

Motor sviktet

Tirsdag morgen drev den forlatte fraktebåten, med defekt motor, rundt 130 kilometer nordvest for havnebyen Ålesund. Myndighetene sa at en av båtene på broen falt i vannet og reduserte listen. — Situasjonen ser ut til å være mer stabil, men det er fortsatt en risiko for at den kantre, sier Hans-Petter Mortensholm i Kystverket.

Miljøfare

«Vi ønsker å sende noen om bord for å organisere en slepeoperasjon så snart værforholdene tillater det,» la Mortensholm til. Med sine 350 kubikkmeter tung fyringsolje og sine 75 kubikkmeter diesel om bord utgjør «Eemslift Hendrika» en risiko for miljøet.

Med gjeldende kjørehastighet bør fraktebåten nå land om rundt halvannet døgn, anslo Kystvakten. Det nordeuropeiske hav er et marginalt hav av Atlanterhavet. Den ligger mellom den norske skjærgården Spitsbergen i nord, Island i vest og den lange vestkysten av Norge i øst.

as / glh (afp, dpa)

Related Videos

Leave a Comment