Home » DP World: Australske havner forblir stengt etter cyberangrep

DP World: Australske havner forblir stengt etter cyberangrep

by Siv Jensen
  • Av Annabelle Liang
  • Næringsjournalist

Bildekilde, EPA-EFE/REX/Shutterstock

Bildetekst,

Driften ved DP World-anleggene i Australia er stanset

Australias største havneoperatør vil holde sine nettsteder stengt i flere dager mens den kommer seg etter et cyberangrep, sier myndighetspersoner.

Driften ved containerterminaler i Melbourne, Sydney, Brisbane og Perth har vært innstilt siden fredag.

DP World Australia håndterer omtrent 40 % av varer som kommer inn og ut av landet.

Flyttingen påvirket ikke forsyningen av varer til store australske supermarkeder, rapporterte BBC.

DP World Australia, en enhet av Dubais statseide DP World, svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar mandag.

Darren Goldie, regjeringens koordinator for cybersikkerhet, sa at operatøren gjorde «gode fremskritt» med å bringe nettstedene tilbake på nettet.

«Selskapets råd … var at dette ville være tilfelle i løpet av dager, ikke uker,» sa Goldie til ABC Radio.

Han la til at regjeringen ennå ikke har identifisert gjerningsmennene til cyberangrepet, som tvang selskapet til å koble fra sine porter fra Internett.

DP World sa at de kuttet internettforbindelsen ved havnene sine på fredag ​​for å forhindre «enhver pågående uautorisert tilgang» til nettverket.

Deaktiveringen forhindret lastebiler i å frakte containere inn og ut av de berørte stedene. Det sier seniorredaktør i DP World Blake Tierney i en uttalelse som ble offentliggjort søndag.

På mandag, Australia havnersom representerer myndigheter og selskaper i sektoren, sa at «det nåværende strømbruddet bare påvirker DP World-terminaler».

«Australias havner og andre terminaler forblir i drift. DP World jobber tett med regjeringen og jobber for å gjenopprette normal drift,» la det til.

Dobbelt slag

DP World ble også rammet av arbeidsuro, som førte til forsinkelser i leveranser til kunder.

Siden begynnelsen av oktober har arbeidere ført 24-timers streik og nektet å losse lastebiler.

Australian Maritime Union, som forhandler om lønnsøkninger for arbeidere, kunngjorde forrige uke at arbeidskamp ville bli forlenget til 20. november.

Cyberangrepet skapte frykt for at forsyninger av alt fra medisinsk utstyr til juleleker kunne bli forstyrret.

En talsperson for supermarkedskjeden Woolworths sa imidlertid at de overvåker situasjonen og ikke «forutså noen umiddelbar innvirkning på dette tidspunktet».

BBC forstår at Woolworths» juleserie allerede har ankommet Australia.

Avbruddet forventes heller ikke å påvirke rivaliserende kjede Coles, som på samme måte overvåker utviklingen hos DP World.

Australia har sett en økning i cyberangrep siden slutten av 2022.

Tidligere i år kunngjorde den albanske regjeringen planer om å revidere sine nettsikkerhetslover og etablere et byrå for å koordinere reaksjoner på inntrenging.

Regjeringen forventes å frigi detaljer om de foreslåtte reglene neste uke, som sannsynligvis vil stramme inn rapporteringskravene for selskaper.

Related Videos

Leave a Comment