Home » Dortmund og Leipzig fortsetter – Freiburg er reddet | Nyheter fra hele verden

Dortmund og Leipzig fortsetter – Freiburg er reddet | Nyheter fra hele verden

by Russell Crowe

Dortmund – Borussia Dortmund sliter med å nå 16-delsfinalen i DFB-cupen.

I lang tid hadde den dominerende regjerende mesteren ingen ideer tirsdag kveld mot FC Ingolstadt, men innbytter Thorgan Hazard løste laget sitt inn 2-0 (0-0) med en brace (72 ° / 81 °) mot bunnen av 2. fotballag-Bundesliga.

Bildegalleri: Dortmund og Leipzig fortsetter – Freiburg er reddet

Fortsett selvsikkert - © Foto: Uwe Anspach / dpa

SC Freiburg gjorde kampen mer spennende med 5:4 (2:2, 1:1) etter straffene, men fortsatte mot tredjedivisjon VfL Osnabrück. Etter at Philipp Kühns exit fra VfL-målet ble straffet av Vincenzo Grifo (33.), headet Lukas Gugganig kantspilleren i tillegg og Sebastian Klaas fullførte en solo til 2-1 (108.). I flertall så Ba-Muaka Simakala gul-rød (117.), Keven Schlotterbeck trakk uavgjort for klubben (120.) og keeper Benjamin Uphoff holdt tre forsøk fra Osnabrück på straffe.

HSV vinner i Nürnberg

Det ble også et straffespark mellom 1. FC Nürnberg og Hamburger SV, som fikk overtaket 4:2 (1:1, 1:1). I den ordinære sesongen førte Jonas David nordtyskerne foran (45.) og Taylan Duman utlignet (59.). Så var det David igjen som ble kveldens helt. Skader overskygget imidlertid andredivisjonsduellen. Både Tim Leibold fra Hamburg og Tom Krauss fra Nürnberg måtte bæres på båre.

Selv i tilleggstid, 1. FSV Mainz 05 sikret fremgangen med en 3: 2 (0: 1.2: 2) mot Arminia Bielefeld. Først tok Masaya Okugawa Rhenish Hesse (2.) med overraskelse, før Jonathan Burkhardt og Karim Onisiwo veltet kampen etter andre omgang (53. / 59.). Bielefeld kommer med Fabian Klos på 2-2 (89.). Marcus Ingvartsen (114.) avgjorde i tillegg.

RB Leipzig hadde allerede slitt med fjerdedivisjon SV Babelsberg. Fjorårets finalist løp 1-0 (1-0) hele sesongen, men kun Dominik Szoboszlai scoret (45.).

1860 kaster ut Schalke

TSV 1860 München klarte å overraske. Lions vant mot siste sterke FC Schalke 04 med 1-0 (1-0). Gjestetrener Dimitrios Grammozis klarte seg uten spiss Simon Terodde i startelleveren i München. Dette tok hevn, da hjemmelaget ble belønnet direkte for sine utmerkede åpningsminutter. Stefan Lex scoret etter fem minutter. Også Schalkes Malick Thiaw fløy avgårde med den røde (48.).

TSG 1899 Hoffenheim tjente på to selvmål i en 5-1 (2-0) hjemmeseier mot Holstein Kiel. Først manøvrerte Johannes van den Bergh ballen over streken (3.). Etter 31 minutter mislyktes kaptein Hauke ​​Wahls forsøk på å oppklare situasjonen. Ikke engang Phil Neumanns neste mål startet vendepunktet (48.), for Angelo Stiller (59.), Munas Dabbur (72.) og Jacob Bruun Larsen (84.) svarte for Kraichgauer.

Det var vanskeligere for Hertha BSC. På 3:1 (1:1) på SC Preußen Münster tok hovedstadsklubben ledelsen med Stefan Jovetic (3.). Regionsmesterskapet reagerte og kom gjennom Thorben Deters til utligning (41.). Kun fire minutter senere svekket prøysserne seg, da Nicolai Remberg så det gul-røde kortet etter en svale. Ishak Belfodil (79.) og Marco Richter (83.) sørget for avansementet til berlinerne i undertall.

© dpa-infocom, dpa: 211026-99-747347 / 4