Home » Donald Trump nominert til Nobels fredspris av norske politikere

Donald Trump nominert til Nobels fredspris av norske politikere

by Russell Crowe

Bare uker etter inngåelsen av en fredsavtale mellom Israel og De forente arabiske emirater, er USAs president Donald Trump nå nominert til Nobels fredspris for sin innsats i forhandlingene.

Bak nominasjonen står den norske politikeren Christian Tybring-Gjedde i Fremskrittspartiet, som mener Trump-administrasjonen har spilt en «nøkkelrolle» i meklingen mellom land.

I et brev til Nobelkomiteen sier han at andre land i Midtøsten bør følge etter og at fredsavtalen kan bli en «game changer» i regionen.

– Jeg tror han har gjort mer for å prøve å skape fred mellom nasjoner enn de fleste av de andre fredsprisnominerte, sier Christian Tybring-Gjedde til Fox News.

Tidligere nominert

Det er andre gang Christian Tybring-Gjedde nominerer Donald Trump til fredsprisen. I 2018 rettferdiggjorde han det med presidentens fredsbevarende avtale med Kim Jong Un.

For å nominere noen til fredsprisen trengs ingen spesiell invitasjon, bare oppfylle visse kriterier og kvalifikasjoner for hvem som har lov til å sende inn forslag. Disse inkluderer ministre, statsoverhoder, regjeringsmedlemmer og universitetsprofessorer. Dette har gjennom årene ført til et bredt utvalg av nominerte, som ryddes opp av Den Norske Nobelkomité, som senere også utnevner en prisvinner.

Fredsprisvinneren offentliggjøres 9. oktober.

Related Videos

Leave a Comment