Home » Dom i Jennifer W. Terrorism Trial | Nyheter fra hele verden

Dom i Jennifer W. Terrorism Trial | Nyheter fra hele verden

by Russell Crowe

München – Dommen ventes i dag i terrorsaken mot ISIS -tilbakevendende Jennifer W. Den unge kvinnen fra Lohne, Niedersachsen, er siktet for drap og krigsforbrytelser for München Higher Regional Court.

Som tilhenger av IS i Irak skal hun ha vært vitne til en jesidi -jente lenket på en gårdsplass og døde av tørst der.

I midten av september hadde forbundsadvokaten bedt om livstidsdom for tiltalte. Han er skyldig i slaveri som resulterte i død, blant annet tilhørende en terrororganisasjon og krigsforbrytelser. Hans forsvar ba imidlertid om maksimalt to års fengsel. 30-åringen kan bare dømmes for å ha tilhørt en terrororganisasjon.

Jennifer W. selv fordømte rettsvesenet. «Den ofte siterte setningen» I tvilstilfelle for tiltalte «gjaldt ikke min sak,» sa han i sine avsluttende kommentarer for retten. Tilsynelatende burde hun bli gjort til et eksempel for all urett som har skjedd under terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS).

Ifølge hennes eget utsagn dro hun til Irak i 2014 for å gifte seg med en IS -kriger av ideologisk overbevisning. Ifølge tiltalen så han sommeren 2015 en jente i Fallujah ubeskyttet og utsatt for den brennende solen uten vann. Som straff for å fukte sengen skal mannen hennes ha knyttet den fem år gamle jenta til et vindusrist. En rystende prøvelse som ifølge tiltalen ville ha ført til døden – og som W. sies å ha gjort ingenting mot. Siktelsen i tiltalen var drap ved forsømmelse.

Niedersachsen ba til slutt om unnskyldning med sitt siste ord i retten og henviste til sin eksmann, som står for retten i Frankfurt am Main. Men hun var maktesløs til å møte mannens handlinger og kunne ikke bare løsne jenta.

Rettssaken mot Jennifer W. skapte en sensasjon i april 2019, også fordi en ledende advokat i utgangspunktet hadde en sentral rolle: menneskerettighetseksperten og kona til skuespilleren George Clooney, Amal Clooney, som representerer medsaksøker og mor til jenta som ble drept, i retten i Ma Monaco dukket aldri opp. Før rettssaken ga han ut en felles uttalelse fra påtalemyndigheten og Yazidi-organisasjonen Yazda: «Yazidi-ofre har ventet for lenge på deres mulighet til å vitne i retten.»

I følge Yazda var rettssaken i München verdens første tiltale for forbrytelser fra ISIS -medlemmer mot den religiøse minoriteten Yazidi. Yazidier og Nobels fredsprisvinner Nadia Murad kalte rettssaken et stort øyeblikk og en viktig prosess for alle Yazidi -overlevende. «Hver overlevende jeg har snakket med, venter det samme: at gjerningsmennene vil bli tiltalt og stilt for retten for sine forbrytelser mot yazidier, spesielt kvinner og barn.»

© dpa-infocom, dpa: 211025-99-723674 / 2

Related Videos

Leave a Comment