Home » Dollaren stiger i stabile markeder før sentralbankmøtene

Dollaren stiger i stabile markeder før sentralbankmøtene

by Russell Crowe

En amerikanske dollarseddel er sett i denne illustrasjonen tatt 26. mai 2020. REUTERS / Dado Ruvic

  • Dollarindeksen stiger med 0,1 prosent
  • Bank of Canada møtes onsdag
  • Bank of Japan og Den europeiske sentralbanken møtes torsdag

NEW YORK, 26. oktober (Reuters) – Den amerikanske dollaren vant terreng i kortdistansehandelen tirsdag da markedene ventet på nyheter om kommende sentralbankmøter som kan utløse volatilitet.

Etter at en rapport viste at amerikanske forbrukere var mer trygge på økonomien enn forventet, steg dollarindeksen beskjedent og steg 0,1 % til 93,9280 kl. 15:30 EDT (1903 GMT). å vite mer

Greenbacken svevde stort sett rundt et punkt et sted mellom dens et års høyeste nådd tidligere denne måneden og en måneds laveste hit tidlig mandag.

Analytikere sa at dollaren kan fortsette å holde seg stabil i påvente av en rekke sentralbankmøter og økonomiske data som kan endre syn på renter, inflasjon og vekstrater.

Amerikanske og tyske 10-årige statsobligasjonsrenter holdt seg også i stramme intervaller før den amerikanske 10-årige referanserenten falt til 1,6185 % på ettermiddagen i New York.

«Markedene er bare i pause akkurat nå,» sa Joseph Trevisani, senioranalytiker hos FXStreet.com.

Bank of Canada møtes på onsdag og den europeiske sentralbanken og Bank of Japan møtes på torsdag. Neste uke er det møter i den amerikanske sentralbanken, Bank of England, Reserve Bank of Australia og Norges Bank of Norway.

Euroen falt 0,1 % til 1,1597 dollar. Euroen har nylig blitt svekket av forventninger om at ECB vil innta en due holdning når den møtes. Dette vil komme i møte med nyhetene tirsdag om at inflasjonsforventningene for eurosonen blant obligasjonsinvestorer har nådd et sjuårshøyde over 2,07 %.

Store valutabevegelser kom fra det britiske pundet, den australske dollaren og den japanske yenen.

Pundet steg til mer enn 1,38 dollar etter at britiske forhandlere hadde et bedre salg enn forventet i oktober, noe som bekreftet utsiktene til høyere priser. Pundet falt deretter tilbake og holdt seg flatt for dagen på $1,3764. å vite mer

Den australske, som har en tendens til å bevege seg med råvareprisene, steg 0,2 % til 0,7506 dollar. Forrige uke ble det handlet over $0,75 for første gang siden juli.

Den amerikanske dollaren steg 0,4 % mot den japanske yenen, med paret på 114,1400, under fireårshøyden på 114,695 nådd forrige uke.

Bank of Japan forventes å opprettholde sitt massive stimuleringsprogram og kutte inflasjonsprognosen i år når den møtes på torsdag, noe som igjen viser at den ikke har noen planer om å følge andre sentralbanker i å trekke seg ut av pandemipolitikken. å vite mer

Den kanadiske dollaren økte litt på dollaren da oljeprisen steg, men ble holdt tilbake av det kommende Bank of Canada-møtet. å vite mer

Bank of Canada forventes å heve inflasjonsprognosen og i stor grad forstyrre stimulansen fra obligasjonskjøpsprogrammet fra pandemien. å vite mer

Så langt i 2021 har energieksporterende valutaer hvis sentralbanker forbereder seg på å stramme inn – som den kanadiske dollaren eller den norske kronen – gitt bedre resultater, bemerket ING-strateger.

Bitcoin falt 1 % til $ 62 343 ved 1903 GMT.

=================================================== =====

Valutatilbudspriser kl. 15.03 (1903 GMT)

Rapportering av David Henry i New York og Elizabeth Howcroft i London; Ytterligere rapportering av Tom Westbrook i Singapore; Redigering av John Stonestreet, Angus MacSwan og Jonathan Oatis

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment