Home » DHB-laget taper mot Norge – nå venter Frankrike

DHB-laget taper mot Norge – nå venter Frankrike

by Edvard Munch

Første nederlag for DHB-laget i håndball-VM. Tyskland har spilt godt mot Norge lenge.

De tyske håndballspillerne gikk på sitt første tap i verdenscupen, som har vært så spennende så langt. To dager før kvartfinalen tapte DHB-uttaket mandag klokken 26:28 (16:18) mot Norge. Siden begge lag tidligere hadde kvalifisert seg til knockout-etappene, var kampen i Katowice av liten betydning. Foran rundt 4500 tilskuere var Juri Knorr det tyske lagets toppscorer med åtte mål.

I onsdagens kvartfinale venter en tilsvarende tungvekt på laget til landstrener Alfred Gislason: så er det mot Frankrike, den tidligere ubeseirede olympiske mesteren og rekordverdensmesteren.

Så spillet gikk

Kampen mot Norge bør også bli en målestokk for det tyske laget. Etter fem seire av fem VM-kamper er svaret på spørsmålet: Hvor bra er egentlig DHB-utvalget? Norge var det første verdensklasselaget Tyskland møtte i dette VM. Og det viste at det unge tyske laget er veldig nær dette nivået. Selv om ikke alt ordnet seg. Langt ikke.

Hovedårsakene til at DHB-utvalget klarte å holde kampen tett hele veien hadde to navn: Juri Knorr og Andreas Wolff. Den unge playmakeren og den nok en gang fremragende målvakten formet spillet til det tyske laget, han passet heller ikke inn i andre deler av laget. Forsvaret var ikke på sitt beste mot dette topplaget, det andre store problemet var å omsette sjanser. Men det tyske laget holdt seg orientert.

Enestående Wolff

Svake punkter som et lag som de norske – som ikke har vist frem sine beste prestasjoner – klarer å utnytte. Dette skyldtes også at Joel Birlehm, en overraskende oppfordring av Gislason fra start, ikke fant veien inn i kampen. Islendingen eliminerte 25-åringen igjen i det 9. minutt og satte Wolff på banen. Og det var verdt det.

Sekunder etter byttet gjorde 31-åringen sin første store redning. Helt til sluttsignalet ga flere andre konsekvenser. Dette var også nødvendig fordi det tyske forsvaret fortsatte å finne stabilitet. Men det var i det minste Knorr og Wolff.

Andre spillere som den viktige kapteinen Johannes Golla eller veteranen Patrick Groetzki hadde sine egne vanskeligheter. Men mot en så viktig nasjon må alt ligge til rette for å ta ledelsen. Dette mislyktes imidlertid først. Norge ledet med to mål ved pause.

De beste tapte mulighetene

«Jeg tror vi kan avslutte litt mer effektivt,» sa DHBs sportsdirektør Axel Kromer ved pause. — Vi kan ikke gjøre så mye annerledes med tanke på spillsystemet, vi gjør det bra. Men det gjør nordmennene også. Etter sidebytte tapte imidlertid nordmennene og mislyktes flere ganger til fremragende Wolff. Problemet var bare at det tyske laget noen ganger bommet på de beste mulighetene.

Han holdt seg imidlertid tett gjennom hele kampen. Og det var kanskje kveldens viktigste oppdagelse sett fra tysk side: at man kan henge med, selv på dette nivået. Selv om det ikke var nok til slutt.

Related Videos

Leave a Comment