Home » Det starter omvendt: den nye havforingen setter kursen mot verdenshavene

Det starter omvendt: den nye havforingen setter kursen mot verdenshavene

by Russell Crowe

Start omvendt
Den nye havforingen setter kursen mot havene

Fra Emsstredet til havene: det nye cruiseskipet «Aidacosma» har krysset elven mot Nordsjøen. Havfartøyet forventes å nå Nederland i dag. Det er den andre flyover i år for Meyer-Werft.

Det nybygde cruiseskipet «Aidacosma» har overvunnet den vanskeligste delen av overføringen fra Meyer -verftet til Nordsjøen. Havgiganten dekket den 40 kilometer lange strekningen av Emsstredet, inkludert passering av Ems-barrieren nær Gandersum, litt raskere enn forventet, sa en talsmann for et verft.

Vannstanden var god og vinden roet seg etter stormfulle dager. Det 337 meter lange skipet hadde begynt på slepefarten til Papenburg den morgenen. Under krysset av Ems ble «Aidacosma» – som alltid i disse spektakulære overgangene – slept bakover fordi den var lettere å manøvrere. Tilskuere samlet seg i mørket på demningen for å beundre den glimrende opplyste havforingen. Overpasses tiltrekker alltid mange skipentusiaster. Miljøvernere kritiserer imidlertid at Ems -demningen skader elven og dens bredder.

Den første destinasjonen for «Aidacosma» er Eemshaven i Nederland, som bør nås i dag. Den første testreisen i Nordsjøen til Norge er ventet derfra til begynnelsen av november og skipet forventes å bli levert til rederiet innen utgangen av året. «Vi er veldig glade for at vårt nye cruiseskip har lykkes med sin første reise på Ems,» sa Hansjörg Kunze, talsmann for rederiet Aida Cruises i Rostock. Det er det andre nye bygget av Aida Cruises som kjører helt på LPG. Flytende gass regnes som en mer miljøvennlig motor enn diesel eller tungolje.

Det er den andre flyover i år for Meyer-Werft. Tysklands største skipsbyggerselskap har måttet redusere konstruksjonshastigheten, fordi nye skip nesten ikke er etterspurt på grunn av den omfattende nedstengningen av cruisebransjen på grunn av korona -pandemien. Krisen kostet også flere hundre jobber.

Related Videos

Leave a Comment