Home » Det internasjonale håndballforbundet avskaffer «latterlig» bikiniregel, norsk strandhåndballag

Det internasjonale håndballforbundet avskaffer «latterlig» bikiniregel, norsk strandhåndballag

by Russell Crowe

En kontroversiell regel for kvinners strandhåndballdrakter ble endelig endret etter en tsunami av tilbakeslag.

Det internasjonale håndballforbundet har offisielt endret sine regler for kvinners uniformer etter en intens reaksjon fra det globale idrettsmiljøet.

I juli i fjor ble det norske kvinnelaget i håndball i håndball bøtelagt for å ha brukt shorts i stedet for bikinibukse i en kamp mot Spania.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) avgjorde «upassende klær» på konkurransen, og sa at shortsen kvinnene hadde på seg ikke samsvarte med utøverens uniformsbestemmelser.

Se all action fra ICC T20 World Cup live og eksklusivt på Fox Cricket, tilgjengelig på Kayo. Ny på Kayo? Start din gratis prøveperiode i dag.

Disiplinærkommisjonen har besluttet å ilegge en bot på € 150 (AU 240) per spiller, for totalt € 1 500 (AU 2409).

I løpet av denne tiden har mannlige strandhåndballspillere lov til å bruke t-skjorter og shorts.

Avgjørelsen fikk kritikk fra norske tjenestemenn, som påpekte at uniformskrav til kvinner var upraktiske.

– I 2021 burde det ikke engang være noe problem, sier president Eirik Sordahl i Norges Volleyballforbund til det statlige nyhetsbyrået. HA.

Norsk kultur- og idrettsminister Abid Raja tvitret: «Dette er helt latterlig … Hvilken holdningsendring som trengs i den macho og konservative internasjonale sportsverdenen».

Popmusikkikonet Pink har tilbudt seg å betale spillerbøter, mens tennislegenden Billie Jean King også har tvitret sin støtte til det norske laget.

Australske Talitha Stone, som for tiden bor i Norge, startet en underskriftskampanje på Change.org kalt «La dem ha shorts» som har generert mer enn 61 000 underskrifter.

I forrige måned skrev idrettsministrene i Danmark, Sverige, Finland, Norge og Island et felles åpent brev til IHF, så vel som andre idrettsorganer, der de oppfordret dem til å gjennomgå utdaterte klesregler «og tillate at idrettsutøvere blir kledd på en måte som passer ytelse og komfort».

Og på mandag endret IHF endelig sine offisielle spilleregler for strandhåndball, og tillot tank topper og shorts i stedet for bikinibukser og crop topper.

«Som en ivrig idrettskvinne fra Australia som bor i Norge, blir jeg virkelig foruroliget over å se det norske håndballag for kvinner i strandhåndball bli bøtelagt for ikke å spille i bikini», skrev Stone i oppropet sitt.

«Mannlige spillere har lov til å spille i tank topper og shorts. Men det internasjonale håndballforbundets regler sier at spillere må bruke bikinitruser «kuttet tett inntil kroppen og kuttet i vinkel opp til toppen av benet».

«Hvorfor skal kvinnelige idrettsutøvere straffes for å ha på seg funksjonelle og praktiske klær som gir bevegelsesfrihet uten frykt for mulig eksponering for et stort publikum samt uønskede kommentarer og seksuell trakassering?»

«Jeg håper dette er begynnelsen på slutten på sexisme og objektivisering av kvinner og jenter i idretten, og at alle kvinner og jenter i fremtiden vil stå fritt til å delta i sport uten frykt. garderobefeil og seksuell trakassering.»

Strandhåndball er en relativt ny sport med det første EM som ble arrangert i 2000 og de offisielle reglene ble ikke kodifisert før i 2002.

– med Andrew McMurtry og AFP

Related Videos

Leave a Comment