Home » Det hopper i fokus når ekteparet Ringbäck slipper ny plate

Det hopper i fokus når ekteparet Ringbäck slipper ny plate

by Liv Ullmann

Det er snart 30 år siden Urban og Carina Ringbäck slapp sitt første album sammen. Siden den gang har det blitt fire felles utgivelser, som nå følges av et femte album med låtene de har samlet de siste årene.

– Vi begynte å spille inn låtene og så vokste troen, ikke minst med alt som skjer i verden, at dette er sanger som har noe å si akkurat nå. Det ser ut som det må ut akkurat nå, sier Urban Ringbäck.

En av sangene han er nesten ti år gammel, andre er skrevet i nyere tid.

– Dette er tekster som vi har båret rundt på i flere år. Sangen «In the direction of heaven» var for eksempel med oss ​​under pandemien og fortsatte inn i denne krigstiden, sier Carina Ringbäck.

Ti av de tretten låtene på albumet er skrevet av Urban alene, men her er også to låter skrevet i samarbeid med andre: «There is a way to the future» og «Healing hands».

Urban oversatte også Zach Williams berømte sang «There was Jesus», sunget av blant andre Dolly Parton.

– Hele sangen er et slags personlig vitnesbyrd om hvordan Jesus er til stede, selv om det ikke alltid blir sett og lagt merke til. Det er en sterk låt, sier Urban Ringbäck.

Platen Den røde tråden ble utgitt 22. april og tittelen symboliserer vår livshistorie og livstråd.

– Den fletter livet sammen der personlige tekster er en del av det og knytter seg til bibelhistorien og verden rundt oss, sier Urban, som forteller at selv rødt har en spesiell betydning.

– Det er fargen på blod og forsoning og det er relevant for en ødelagt verden som blør og er i ferd med å gå i stykker, sier han.

Platen holder musikk for låtskrivere/låtskrivere med alt fra ballader og lovsanger til pop og country strykere.

– Tekstene kan ha blitt karakteristiske for oss og slik er det på denne plata også. Det er mye refleksjon og historiefortelling, sier Urban.

Nå håper han begge deler Carina og Urban at albumet også bør finne veien utenfor de kristne murene for å spre håp i en verden som trenger å høre om akkurat det.

– Det er mye desperasjon rundt oss akkurat nå og det har det vært lenge, så det virker som det trengs et budskap om håp, sier Urban og fortsetter:

– La oss håpe albumet når de rette menneskene og lander i hjertet til noen som bare trenger den teksten og oppmuntringen. Vi håper albumet bringer tro, håp og kjærlighet til live.

Related Videos

Leave a Comment