Home » Det er «i går igjen» som Richard Carpenter husker popduoen fra 1970-tallet

Det er «i går igjen» som Richard Carpenter husker popduoen fra 1970-tallet

by Ashley Olsen

LOS ANGELES: Mer enn 50 år etter «We’ve Only Just Begun» og «Yesterday Once More» ser Richard Carpenter tilbake på den californiske myke popduoen med søsteren Karen som toppet listene, men som ble røffet av musikkritikere.

Nå forteller han historien på sin egen måte for første gang i «Carpenters: The Musical Legacy», en bok basert på hundrevis av timer med intervjuer Richard ga forfatterne Mike Cidoni Lennox og Chris May. Fylt med bilder, plakater, programmer, anmeldelser og arbeidsplaner, er det ment å være den definitive historien om platestjernene på 1970-tallet.

«Den dekker virkelig barndommen vår gjennom årene sammen, Karen og jeg, og lager musikk og arv. Den fokuserer mer på musikken vi har laget enn på personalet,» sa Carpenter fra hjemmet sitt. nær Los Angeles, som er fullpakket med gullplater og minner fra snekkere.

«Mange ganger siden det øyeblikket Karen og jeg først opptrådte med «Close to You» har det vært så mye mer enn slemme og ondskapsfulle ting skrevet om oss,» sa Carpenter, 75, og husker hvordan musikkpressen lo av deres myke. -as-a-square ballader i en tid da rock var den dominerende kraften.

Etter singelen deres «(They Long to Be) Close to You» i 1970, hadde Carpenters en rekke hits inkludert «Top of the World» og «Rainy Days and Mondays», vant tre Grammy Awards og hadde sitt eget TV-program. . . De produserte 10 album, og vant fans så langt unna som Japan, Norge og Zimbabwe.

Karrieren deres endte tragisk da Karen døde i 1983 av hjertesvikt som ble tilskrevet komplikasjoner av anorexia nervosa. Hun var 32 år gammel.

Richard Carpenter, som gjorde alle de musikalske arrangementene og harmoniene, er motvillig til å dvele ved Karens død og foretrekker å fokusere på talentet hennes.

«Hun hadde bare en tidløs stemme,… Karen var naturlig. Hun trengte ikke å øve, … hun sang bare umiddelbart, feilfritt, enten live eller på plate,» sa han. «Hun var søsteren min, hun var min profesjonelle partner og hun var min beste venn.»

Boken slippes 16. november.

Det vil bli fulgt i januar av et nytt album, «Richard Carpenter’s Piano Songbook» der Carpenter fremfører klassiske solopianoarrangementer av noen av duoens hits.

Carpenter, som en gang drømte om å bli konsertpianist, men hatet å øve, sa at han var «ekstremt smigret» over å bli bedt om å lage plata.

«Foreldrene mine ville ha vært utenom seg selv,» sa han.

(Rapportering av Jill Serjeant; Redigering av Richard Chang)

Related Videos

Leave a Comment