Home » Den uerfarne Damkronorna snudde mot Norge i en fest på mål

Den uerfarne Damkronorna snudde mot Norge i en fest på mål

I mål debuterte 20 år gamle Leksand-keeper Amanda Johansson.

Blant banene var også to rookies, Wilma Wäng-Germundsson og Mira Jungåker.

Fikk plass i A-WC

Og blant spissene var det i tillegg til rookie Wilma Sjölund fire andre spillere med fem landskamper eller mindre.

Og det ble selvsagt lagt merke til at det var en noe uerfaren Damkronorna. Det svenske laget, som takket være den russiske invasjonen av Ukraina fikk friplass i A-VM i sommer, det stemmer at de i utgangspunktet dominerte og ledet 1-0 etter første periode. Men i andre periode måtte rookie Johansson ta ikke mindre enn fire skiver fra sekken, og svenskene lå derfor under 3-4 før siste periode.

16 år gammel rookie assisterte

Men i sluttperioden tok det bare 56 sekunder før Linnéa Johansson utlignet, og i sluttminuttene scoret Sverige tre mål i kampen 3.09 – og vant til slutt 7-4.

Til debuttittelen for kvinner er det en som har tatt poeng: den bare 16 år gamle HV71-backen Mira Jungåker, som sikret assist til Josefin Bouvengs 5-4-mål.

Hattrick av Wikner-Zienkiewicz

Bouveng ble også toppscorer i Sverige, da hun fikk tre assistpoeng i tillegg til å score 5-4. Det er også bemerkelsesverdig at Felicia Wikner-Zienkiewicz scoret tre av Sveriges mål.

Sverige og Norge møter hverandre i internasjonale dobbeltkamper, både kvinner og menn i Stavanger