Home » Den tsjekkiske milliardæren Daniel Kretinsky kjøper 27 % av West Ham for 150 millioner pund i avtale som kan føre til overtakelse

Den tsjekkiske milliardæren Daniel Kretinsky kjøper 27 % av West Ham for 150 millioner pund i avtale som kan føre til overtakelse

by Liv Ullmann

Den tsjekkiske milliardæren Daniel Kretinsky har inngått en avtale på 150 millioner pund for å kjøpe en eierandel i West Ham.

Kretinsky, 46, sikret seg en eierandel på 27 % i Hammers som en del av en første investering i klubben som kan føre til et potensielt overtakelsesbud i fremtiden.

2

Den tsjekkiske milliardæren Daniel Kretinsky inngikk en avtale på 150 millioner pund for å kjøpe eierandeler i West HamKreditt: AFP
David Gold og David Sullivan solgte 27 prosent av West Ham til Kretinsky, noe som kan føre til en full overtakelse over hele linja.

2

David Gold og David Sullivan solgte 27 prosent av West Ham til Kretinsky, noe som kan føre til en full overtakelse over hele linja.Kreditt: Getty

Forretningsmannen, som også har eierandeler i Sainsbury’s og Royal Mail, vil ta plass i styret for London-klubben som nå sikter på en genuin innsats for å bli ansett som en av de største klubbene i Premier League.

Avtalen setter en samlet verdi på West Ham nær 700 millioner pund, og er de siste gode nyhetene for fansen med laget på tredjeplass i toppklassen.

Kretinsky vil få selskap i styret av sin forretningspartner Pavel Horsky.

Om avtalen sa Kretinsky: «Jeg er glad for at denne detaljerte prosessen er vellykket avsluttet. Jeg brenner for fotball.

«Jeg setter stor pris på og respekterer West Hams eksepsjonelle historie og tradisjon, så vel som dens lojale og lidenskapelige supporterbase og den svært inspirerende rollen den spiller i mange sosiale programmer og initiativer.

«Utviklingen og veksten til klubben de siste årene har vært tydelig for alle, og jeg er glad for å være en del av det jeg tror er en veldig spennende fremtid.

GRATIS INNSATS: FÅ OVER 2000 GBP I TILBUD TIL NYE KUNDER

«Etter å nylig ha vært på London Stadium for å se David Moyes sitt lag, vet jeg at det er en utrolig tid å være en del av West Ham-familien.

«Jeg føler meg privilegert som nå har muligheten til å hjelpe alle her med å bygge de stolte tradisjonene til denne flotte klubben.»

Visepresident Karren Brady sa: «På vegne av styret er jeg veldig glad for å ønske Daniel Kretinsky, Pavel Horsky og selskapene fra 1890 velkommen når det gjelder West Ham.

«Vi streber alltid etter å fortsette å gå videre og Daniels engasjement bringer investeringer som styrker klubbens posisjon og som igjen vil bidra til utviklingen av klubbens kjernefokusområder.

«David Sullivan og David Gold har alltid vært veldig åpne for å finne de rette investorene til å bli med dem på deres reise som West Ham-depote.

«Og Daniels sterke forretningssans og fotballerfaring vil være til enorm fordel for klubben.

«Vi gleder oss til å jobbe med ham og Pavel».

? Les vår Live fotballnyhetsblogg for de siste ryktene, sladder og forretninger

David Moyes sier han betyr mye når han forbereder seg til den 1000. kampen som sjef

Related Videos

Leave a Comment