Home » Den revolusjonære fronten i Sudan presenterer et politisk initiativ til troikaen og EU

Den revolusjonære fronten i Sudan presenterer et politisk initiativ til troikaen og EU

by Russell Crowe

En delegasjon fra ledelsen av Sudanese Revolutionary Front (SRF), ledet av suverenitetsrådets medlem og SRF-leder, El Hadi Idris, møtte ambassadører og representanter for troika-landene (USA, Storbritannia og Norge) og i Khartoum tirsdag, fulgte ved et møte med EU-ambassadører i dag. SRF presenterte en detaljert forklaring på det politiske initiativet de foreslår som den rette veien ut av den sudanesiske krisen.

Troika-representanter ønsket initiativet velkommen og berømmet rollen til RSF og dens streben etter å oppnå et omfattende politisk oppgjør. RSF-talsmann Oussama Said sa i en uttalelse mandag at delegasjonen hadde bedt representantene for troikaen om å oppfordre landene deres til å fortsette å støtte Sudan og fortsette å gi hjelp til det sudanesiske folket.

EU-misjonen i Sudan bekreftet også sin støtte til initiativet og ønsket velkommen all konstruktiv innsats for å ta det opp. Lederen for EUs misjon i Sudan, Robert van den Dool, sa i en uttalelse i dag til det offisielle Sudan News Agency (SUNA), etter møte med SRF-delegasjonen, at EU fortsetter å støtte Sudan i prosessen med demokratisk overgang, noe som indikerer at EU vil fortsette sin dialog med alle sudanesiske parter.

SRFs presidentrådsmedlem Mustafa Tanbour sa at EU har uttrykt sin vilje og ønske om å spille rollen som tilrettelegger mellom de sudanesiske partene.

Lederen for Sudans suverenitetsråd og de facto statsoverhode, general Abdelfattah El Burhan, møtte forrige uke delegasjonen av ambassadører fra troikalandene (USA, Storbritannia og Norge) i Khartoum, med fokus på den nåværende politiske krisen. og måter å avhjelpe det på.

I går møtte nestlederen for Sudans suverenitetsråd, general Mohamed «Hemeti» Dagalo, representanter for trepartsmekanismen som inkluderte sjefen for FNs integrerte overgangshjelpsmisjon i Sudan (UNITAMS), Volker Perthes, utsendingen til Afrika. Union, professor Mohamed Hassan Ould Labat, og utsendingen til den mellomstatlige myndigheten for utvikling (IGAD), Ismail Aweys. SUNA rapporterer at møtet diskuterte utviklingen i Sudan og innsatsen fra mekanismen for å legge til rette for dialog mellom de sudanesiske partene. Hemeti bekreftet behovet for en sudanesisk avtale gjennom en omfattende dialog som inkluderer alle for å nå en enhetlig visjon for fullføringen av overgangsperioden og avholdelse av valg.

Related Videos

Leave a Comment