Home » Den østerrikske kansleren møter Putin i Moskva på mandag | fri presse

Den østerrikske kansleren møter Putin i Moskva på mandag | fri presse

by Liv Ullmann

Karl Nehammer har nettopp møtt Ukrainas president Volodymyr Zelenskii i Kiev. Lederen for den østerrikske regjeringen er nå på vei til Moskva for å se Vladimir Putin.

Wien.

Østerrikes kansler Karl Nehammer møter Russlands president Vladimir Putin i Moskva mandag. Det bekrefter talsmannen for den østerrikske regjeringen Daniel Kosak overfor det tyske pressebyrået.

Kansler Nehammer vil fly til Moskva via Tyrkia. Der er det planlagt et møte med Putin mandag ettermiddag. Avisen «Bild» hadde allerede omtalt det. I Moskva bekreftet Kreml-talsmann Dmitrij Peskov møtet. Nehammer er den første vestlige regjeringssjefen som besøker Putin i Moskva siden krigen.

Kosak sa at den østerrikske regjeringssjefens reise hadde tre mål: krigen måtte ta slutt. Det høres trivielt ut, men det er det viktigste. Den ukrainske regjeringen forventer også et «stort slag» øst i landet de kommende dagene. For dette formål bør det legges til rette for humanitære korridorer. For det tredje ønsker Nehammer å snakke med Putin om krigsforbrytelsene begått av det russiske militæret i Ukraina. Disse bør avklares av en uavhengig internasjonal part.

Det ble sagt av personer nær den østerrikske forbundskansleren at han opptrådte sammen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy, EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz. Dermed motsa Østerrike andre påstander om irritasjon i Ukraina.

«Vi var i Bucha. Vi så krigsforbrytelsene og kansler Nehammer vil utnevne dem til president Putin,» kunngjorde Wien-kansleriet. Den ene er «men ikke illusorisk», den handler om humanitære mål. — Det er viktig å holde samtalen i gang. Det er høyst usannsynlig å «komme tilbake i fred». For eksempel tillater russisk side ingen humanitær hjelp i kampsoner, for eksempel fra Røde Kors.

Nehammer møtte Selensky lørdag. (Dpa)

Related Videos

Leave a Comment