Home » Den norske stjernen skjøt på VM-duell med Svahn: «Det kan bli en tøff kamp»

Den norske stjernen skjøt på VM-duell med Svahn: «Det kan bli en tøff kamp»

by Russell Crowe

Med Tour de Ski gjennomført, er hovedfokuset på verdenscupen i Oberstsdorf, Tyskland. 4×5 km stafetten avgjøres 4. mars. I Linn Svahn har Sverige allerede funnet den ideelle avslutteren som kan ta plassen til Stina Nilsson som tok gull ved verdensmesterskapet i Seefeld 2019.

Therese Johaug, som ble spurt av Nilsson for to år siden, nektet å løpe siste etappe og benytter anledningen til å trekke fram Sverige som stafettfavoritt:

– Vi har et sterkt lag, men Sverige er favoritten selv om vi må yte sterk motstand, Det sier Johaug til NRK.

Med den beste Johaug inn i resonnementet, selv om mange tyver og utpressing kan skje frem til 4. mars, har 19 år gamle Fossesholm meldt sin interesse for siste etappe av det som blir hennes verdenscupdebut.

«Han vil ha god selvtillit på det siste stykket»

NRK: Da møter du nok Linn Svahn?

– Vi har begge våre styrker. Hun er rask og jeg er utholdende. Det kan bli en tøff kamp. Jeg får god selvtillit på siste strekning, sier Fossesholm.

Fossesholm utvikler tankene sine:

– Men jeg er ikke redd, selv om jeg ikke er sikker. Hvis vi går ut samtidig, tror jeg vi begge er redde for hverandre. Vi har respekt for hverandre, sier Fossesholm.

En fjerde skiløper mangler på den norske stafetten

Heidi Weng meldte også interesse for siste etappe.

– Jeg sier ikke nei hvis jeg er i god form. Jeg kan ta det og skal nok takle det bra, sier Weng og vurderer også et møte med Svahn.

– Jeg tror det ville vært fint. Det er gøy og jeg tror det går bra, sier Weng, som mener han er sterkere enn Fossesholm i den norske hjemmekampen.

– Jeg tror jeg ville slått henne, sier Weng med et smil til sin norske lagkamerat.

Det gjenstår et par løpshelger før det norske verdenscuplaget, som ikke har deltatt i verdenscuppen siden deres første i Ruka i november, blir slått ut, men for øyeblikket regnes Johaug, Weng og Fossesholm som data i et fremtidig lag stafett.. Omtrent fjerdeplassen nevnes et halvt dusin personer.

KLIPP: Se det beste fra Tour de Ski

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke nettleseravspilling. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Se det beste fra Tour de Ski

Related Videos

Leave a Comment