Home » Den biologiske mannen ble premiert av Jill Biden på kvinnedagen

Den biologiske mannen ble premiert av Jill Biden på kvinnedagen

by Liv Ullmann

På den internasjonale kvinnedagen overrakte USAs førstedame Jill Biden en pris til en transperson født mann. Utspillet har blitt møtt med massiv kritikk fra de som mener Det hvite hus dermed «nedverdiger kvinner».

Nyheter

Publisert kl. 10.00 11. mars 2023

Jill Biden, kone til USAs president Joe Biden, overrakte International Women of Courage Award til elleve æresmottakere. En av dem var Alba Rueda, beskrevet som den første transpersoner som hadde en lederstilling i Argentinas regjering. Akkurat nå er Rueda det argentinske utenriksdepartementets spesialutsending om seksuell legning og kjønnsidentitet.

«Jenter over hele verden trenger å vite at det er kvinner som kjemper for dem og vinner,» sa Jill Biden under prisutdelingen. «Over hele verden er kvinner, i all deres mangfold, ofte de som er i forkant av endring,» la USAs utenriksminister Antony Blinken til.

Imidlertid er det mange som kritiserer at Det hvite hus på den internasjonale kvinnedagen valgte å dele ut en pris til en transperson født som mann. Radiopersonlighet Dana Loesch, en tidligere talskvinne for National Rifle Association, hevder at USAs førstedame er involvert i «fornedrelsen av kvinner på den internasjonale kvinnedagen,» rapporterer The Telegraph.

«Det er den internasjonale kvinnedagen, et godt tidspunkt å huske på at demokrater ikke en gang kan fortelle deg hva en kvinne er,» skrev Arkansas republikanske guvernør Sarah Huckabee Sanders i et innlegg. på Twitter.

Han kritiserer også Karoline Leavitt, en republikansk politiker fra New Hampshire.

«Hvorfor jobber demokratene overtid for å fremme transagendaen?» skriver Leavitt på Twitter.

Samtidig opplever mange transdebattanter på sosiale medier at Jill Bidens prisutdeling er symbolsk viktig fordi de mener at menn som endrer kjønn til kvinner, også er kvinner.

Nok en prisvinner det var Yulia Paievska, en ukrainsk lege som via et kroppskamera skildret livreddende innsats etter den russiske bombingen av den ukrainske byen Mariupol. Det hvite hus ga også en pris, oppkalt etter den første kvinnelige amerikanske utenriksministeren, Madeleine Albright, til iranske kvinner som protesterte mot hjemlandets regjering, melder The Telegraph.

Hvorfor jobber demokratene overtid for å fremme transagendaen?

Caroline Levitt

Related Videos

Leave a Comment