Home » Demonstrasjoner mot eutanasi og abort i Portugal

Demonstrasjoner mot eutanasi og abort i Portugal

by Russell Crowe

Flere tusen mennesker deltok i marsjer for livet i ti portugisiske byer lørdag. Portugal innfører aktiv dødshjelp og det er lovforslag for å øke retten til fri abort i landet.

Nyheter

Publisert 13:00, 28. oktober 2021

«Escolhe a vida» – «Velg livet» var et av slagordene som ble ropt på gatene i Lisboa sist lørdag, da et stort antall demonstranter marsjerte for livets ukrenkelighet. Arrangementet var en av marsjer for livet som fant sted samtidig i ti portugisiske byer.

Marsjen, som ble avsluttet med taler og musikk i parlamentsbygningen, ble deltatt av mange unge mennesker og mange katolikker.

Pierre Enbert fra Sverige, som var med på å grunnlegge Ja till livet og nå bor i Portugal, var en av deltakerne.

– Det var veldig livlig og overraskende lite motstand i forhold til hvordan det vanligvis er i Sverige. Vi møtte to kvinner som jobbet på samme kafé. Den ene ødela oss mens den andre, som var gravid, strøk seg over magen og sa farvel, sier han til Världen idag.

På frontlinjen han syklet tolv kristne syklister på motorsyklene deres. Flere TV-selskaper, både sekulære og katolske, rapporterte om marsjen.

Bak marsjen for livet i Portugal står den politisk og religiøst uavhengige organisasjonen One of us European Federation for Human Life and Dignity og, ifølge Pierre Enbert, er dette tiende gang slike marsjer arrangeres i landet. Nylig, i 2019, fant demonstrasjoner sted i fem portugisiske byer.

En av oss arbeider for å beskytte menneskeliv, fra unnfangelse til livets slutt, i EU-land.

Spørsmålet om aktiv dødshjelp har blitt aktuelt i flere europeiske land, skriver Dagens Nyheter. Spania er det siste landet som har legalisert eutanasi, og et lovforslag er under vurdering i Portugal.

I Portugal er det også to lovforslag om å utvide retten til fri abort fra tiende til sekstende svangerskapsuke, skriver En av oss.

Det var veldig livlig og overraskende lite motstand i forhold til hvordan det vanligvis er i Sverige.

Pierre Enbert

Abort og eutanasi i Portugal

• Det foreligger to lovforslag om å utvide retten til fri abort fra 10. til 16. svangerskapsuke.

Aktiv dødshjelp

• Tidligere i år stemte det portugisiske parlamentet for legalisering av eutanasi for personer over 18 år som lider av «langvarige» og «uutholdelige» smerter. Lovforslaget ble imidlertid avvist av landets høyeste domstol og er nå under omarbeiding.

Kilde: En av oss, katolsk magasin og Dagens Nyheter

Related Videos

Leave a Comment