Home » Dagens sportsnyheter: hva du trenger å vite

Dagens sportsnyheter: hva du trenger å vite

by Russell Crowe

Senest – Tottenham Hotspur sparket manager Nuno Espirito Santo etter et 3-0 hjemmetap mot Manchester United i helgen og etterlot London-laget på åttendeplass.

Foto: FOTOPORT

Spurs toppet Premier League-tabellen i august etter å ha vunnet sine tre første kamper, men de tapte for femte gang i ligaen og er nå 10 poeng bak lederne Chelsea.

Nunos tekniske stab ble også fritatt fra sine oppgaver. Klubben har foreløpig ikke annonsert en erstatter.

Nuno ble utnevnt til permanent erstatter for Jose Mourinho med en toårskontrakt på slutten av sesongen etter å ha imponert i løpet av sine fire sesonger i Wolverhampton Wanderers.

Spurs er i avanserte samtaler med tidligere Chelsea-manager Antonio Conte om å bli deres nye manager.

Conte (52) forlot Inter i mai noen uker etter å ha vunnet Serie A.

Italieneren vant Premier League og FA-cupen i Chelsea, men ble sparket i juli 2018 etter et skuffende andre år i vervet.

-Reuters / BBC

Hitters utmerker seg på Plunket Shield

Otago-veteranen Hamish Rutherford scoret sin førsteklasse fra 1500-tallet og åpningskamerat Mitch Renwick sin andre for å hjelpe laget deres til 223 uten tap på den tredje dagen av deres Plunket Shield-kamp på University Oval.

Dette er svaret på Centrals første omgang på 394.

Rutherford er på 118 og Renwick er på 100.

I mellomtiden, i hovedstaden, markerte Canterburys Cam Fletcher sitt sjette århundre i første klasse ved å hjelpe laget hans med å rykke opp til 379 av ni.

Wellingtons svar er 135 av syv.

Canterbury paceman Fraser Sheat sitter på nummer 3-18.

Vink leder sørover

To ganger mester Michael Vink vil ta en ledelse på 12 sekunder i dagens tredje etappe av Tour of Southland.

Michael Vink på en grusstrekning under 2021 Tour of Southland.

Michael Vink
Foto: FOTOPORT

Cantabrieren vant i går den 172 km lange etappen fra Invercargill til Lumsden, som for første gang inkluderte to jordseksjoner.

Vinks bakgrunn fra terrengsykling var en fordel under gruskjøringene, hvorav den andre var en 5 km grind opp Glenure Hill, men det var hans tidsrittferdighet som kom til syne da han angrep fra ledergruppen i en blokkseier over de siste 15 km ved Lumsden.

Vink, som til slutt slo gjennom for å vinne Southland-kroner i 2018 og 2019, følte seg komfortabel med ansvaret for å ha på seg den gule trøya for dagens 148 km tredje etappe fra Riverton til Te Anau.

Han har en ledelse på 12 sekunder over Logan Currie, med Keegan Hornblow på 22 sekunder og Campbell Stewart på 29 sekunder.

«Hver gang du kan ta gult er en god ting, spesielt i dette løpet. Det er så vind og tøft at jeg liker å være foran og fortsatt ha gutta foran,» sa han.

Jones avviser kritikken

England-trener Eddie Jones sa at han alltid prøvde å være en «fornuftig person» midt i kritikken av trenermetodene hans og den høye personalomsetningen bak kulissene.

Englands manager Eddie Jones.

Foto: FOTOPORT

En Times-rapport hevdet at en tidligere England-spiller beskrev Jones som «brutal, frekk, aggressiv» mens en tidligere ansatt sa at Aussies oppførsel var «nedsettende».

Flere ansatte bak kulissene har forlatt trenerteamet de siste årene, inkludert John Mitchell, som hadde forlenget kontrakten til verdensmesterskapet i 2023 tidligere i år, men dro i juli for å bli med på laget. Premiership Wasps etter tilbakefall med Jones.

«Disse tingene skjer, alle har en mening om hvordan du opererer. Jeg kan ikke si at det er rett eller galt, jeg prøver å være en fornuftig person,» sa Jones til BT Sport.

«Jeg har trent i en god periode, og det har nok vært tider hvor jeg ikke har vært så snill som jeg ville ha ønsket. Men jeg prøver å være ærlig hele tiden, og jeg er begeistret for at dette laget er i ferd med å gå .

«Har det vært høy utskifting av ansatte? Det har vært noen områder hvor vi har forsøkt å oppdatere personalet. Dette er mitt sjette år på jobben, og du kan forvente det. Vi har flotte ansatte og vi setter pris på deres engasjement for å jobbe.»

England, som ble nummer fem i Six Nations i år, forbereder seg til novembers landskamper mot Tonga på Twickenham Stadium på lørdag, etterfulgt av Australia og Sør-Afrika.

-Reuters

F1 sprintløp er populære

Hver Formel 1 Grand Prix-arrangør ønsker å organisere et sprintløp, men bare seks er sannsynlig neste sesong etter tre årets eksperiment, sa F1-motorsportsjef Ross Brawn.

F1 Ungarn

Foto: FOTOPORT

Neste års F1-kalender forventes å inneholde rekordhøye 23 runder.

Britiske Silverstone, Italias Monza og Brasils Interlagos var kretsene som ble valgt for å teste formatet i år, og Brawn, som snakket med journalister via videokonferanse, sa ikke hvilken som ville få nikk i 2022.

Ytterligere samtaler med lagene og interessentene vil finne sted etter denne månedens brasilianske Grand Prix, den siste fasen av evalueringsprosessen.

«I prinsippet har vi blitt enige med lagene om at vi skal håndtere seks turneringer (sprints) det neste året,» sa Brawn. «Vårt syn er at vi bør ta noen progressive skritt for neste år, men ikke radikale skritt.

«Dette er delvis på grunn av at vi har den nye bilen på vei og alle må slå seg til ro med den nye bilen … vi må se virkningen av den nye bilen.»

Formel 1 gjennomgår store endringer neste år med større dekk og en regeloverhaling som tar sikte på å gjøre forbikjøringer enklere og racing nærmere og morsommere.

Sprintformatet inkluderer tidlig kvalifisering på fredag, etter en gratis treningsøkt, for et 100 km løp på lørdag, som deretter avgjør startruten for hovedarrangementet på søndag.

-Reuters

Håndballspillere kan bruke shorts

Det internasjonale håndballforbundet endret sine regler for kvinners uniformer for å tillate strandhåndballspillere å bruke shorts i stedet for bikinibukser etter klager om at tidligere regler var sexistiske.

Norges strandhåndballag ble i juli bøtelagt 3000 dollar av det europeiske håndballforbundet for å være «feil kledd» etter at kvinner hadde på seg shorts i stedet for bikini under europamesterskapet.

Den norske idrettsministeren Abid Raja sa at situasjonen var «helt latterlig» og holdninger må endres, mens den amerikanske sangeren Pink sa at hun var stolt av laget og til og med tilbød å betale bøtene.

Ministre fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige ba IHF i september revidere sine enhetlige regler «i samsvar med likestilling mellom kjønnene».

Mannlige idrettsutøvere kan bruke shorts som «ikke er for posete», men som må forbli 10 centimeter over kneskålen.

-Reuters

Related Videos

Leave a Comment