Home » Credit Suisse veier bortsettingen av andre toppledere etter tap

Credit Suisse veier bortsettingen av andre toppledere etter tap

by Siv Jensen

Credit Suisse Group AG vurderer sin andre store ledergjennomgang på mange år som administrerende direktør Thomas Gottstein sliter med å komme rundt långiveren etter en rekke skandaler og fortjenestemeldinger.

Den Zürich-baserte banken vurderer å erstatte mangeårige ledere i styret, inkludert toppadvokat Romeo Ceruttileder for økonomiavdelingen David Mathers Og Helman Sitohangleder Asia-Stillehavsregionen, ifølge folk som er kjent med saken, som ba om å ikke bli navngitt fordi avgjørelsene ikke var endelige.

Credit Suisse sjokkerte forrige uke investorer med sin femte overskuddsadvarsel på seks kvartaler, da kuppet fra den russiske krigen i Ukraina kombinert med en økende juridisk byrde på den urolige långiveren skadet lønnsomheten. Mens långiveren har advart om at 2022 vil være et overgangsår etter katastrofene med Archegos Capital Management og Greensill, begynner rekkefølgen av slag å bekymre store aksjonærer om at banken er langt fra å ha orden i huset sitt.

Thomas Gottstein

Fotograf: Fabrice Coffrini / AFP / Getty Images

«Senior ledelse under ledelse av konsernsjefen sammen med styret diskuterer jevnlig etterfølgelsesplaner og gjennomgår utnevnelser på toppnivå for visse stillinger, inkludert for visse juridiske enheter, regioner og styret.» Credit Suisse talsmann Dominik sa von Arx i en e-postmelding. «Det er imidlertid ikke tatt noen styrevedtak, og vi vil kommunisere dem til rett tid.»

Det norske statlige formuesfondet, en av Credit Suisses største aksjonærer, sa at de støtter et krav om mer åpenhet fra Ethos Foundation og syv sveitsiske pensjonsfond på det årlige aksjonærmøtet om kollapsen av en gruppe finansfond i kjeden. forsyning som banken jobbet med Greensill.

Credit Suisse spesialanmeldelse støttet av det norske formuesfondet

Mer enn halvparten av Credit Suisses styre ble kastet ut i kjølvannet av Archegos og Greensill for et år siden. I forrige måned bestemte også flere mangeårige styremedlemmer seg for ikke å stille til gjenvalg etter å ha kommet under press fra store aksjonærer, bl.a. David Herro av Harris Associati.

Banken leter også etter en ny administrerende direktør for sin amerikanske juridiske enhet, sa folk som er kjent med dette søket tidligere til Bloomberg. Stillingen ble besatt av Eric Varvel inntil han kunngjorde avgang i desember.

Forrige uke sa banken at den setter til side 600 millioner franc (627 millioner dollar) i juridiske bestemmelser, inkludert en dom som potensielt overstiger 550 millioner dollar i en sak på Bermuda som involverer den tidligere private bankmannen og den dømte bedrageren. Patrice Lescaudron. Etter disse bestemmelsene og treffene knyttet til Ukraina, har Credit Suisse uttalt at de vil publisere en nederlag i første trimester den 27. april.

Bestemmelsene legger til en rekke suksesser de siste to årene, inkludert devalueringen av hans eierandel i et hedgefond og rundt 5,1 milliarder dollar i tap relatert til Archegos.

Credit Suisse noterer tap i første kvartal på Russland, rettssaker

Cerutti begynte i 2006 som generalrådgiver for private banking og som global co-head for compliance for hele banken. Han ble generaladvokat i 2009. Sitohang-regionen ble nylig demontert som en del av en restrukturering som slo sammen de forskjellige asiatiske virksomhetene til globale enheter, noe som ga ham regionalt ansvar, men ingen forretningsavdeling å administrere.

Långiveren evaluerer den tidligere daglige direktøren i UBS Group AG Markus Diethelm, som forlot den banken etter å ha ledet den gjennom forviklinger inkludert en skatteunndragelsessak i Frankrike, sa folk. Han trakk seg fra UBS i november 2021, men ble værende som seniorrådgiver frem til i år for å hjelpe banken med å håndtere den pågående juridiske kampen i en skatteunndragelsessak i Frankrike. Diethelms team tok avgjørelsen i 2017 om å avslå en fransk forliksforespørsel og ta saken til rettssak, noe som resulterte i en rekordstor bot og en langvarig anke. UBS anker fortsatt saken, inkludert en bot på 1,8 milliarder euro (1,9 milliarder dollar) og en skyldig dom.

UBS nektet å kommentere. Diethelm svarte ikke på en e-postforespørsel om kommentar søndag.

Les mer: UBS sine feilberegninger bak en bot på 5 milliarder dollar i Frankrike

For å kontakte reporteren om denne historien:
Marion Halfttermeyer i Zürich på mhalftemeye@bloomberg.net

For å kontakte redaktørene som er ansvarlige for denne historien:
Dale Crofts til dcrofts@bloomberg.net

Christian Baumgaertel

© 2022 Bloomberg LP Alle rettigheter forbeholdt. Brukt med tillatelse.

Related Videos

Leave a Comment