Home » COP26: Boris Johnson sier at klimatoppmøtet i Glasgow er «Sannhetens øyeblikk» i kampen for å takle global oppvarming | Klimanyheter

COP26: Boris Johnson sier at klimatoppmøtet i Glasgow er «Sannhetens øyeblikk» i kampen for å takle global oppvarming | Klimanyheter

by Russell Crowe

Årets FNs klimakonferanse i Glasgow er «sannhetens verdensøyeblikk» i kampen for å takle global oppvarming, sa Boris Johnson.

Snakker på tampen av COP26 klimatoppmøte som starter i dag, den statsminister han beskrev hendelsen som et øyeblikk med «avgjørende handling» fra verdens ledere.

Mer enn 120 ledere vil reise til Glasgows Scottish Event Campus (SEC) for et todagers World Leaders Summit mandag 1. og tirsdag 2. november, med 25 000 delegater, ministre og næringslivsledere fra 196 land og EU forventes å delta. konferanse i de to ukene det finner sted.

Bilde:
Boris Johnson oppfordret verdens ledere til å jobbe sammen til beste for planeten på toppmøtet i Glasgow

COP26 vil være en av de største globale samlingene Storbritannia noen gang har vært vertskap for, og regjeringen sier at en travel første dag med begivenheter på mandag på World Leaders Summit vil sette tonen for stor ambisjon for resten av konferansen.

«COP26 vil være sannhetens øyeblikk i verden. Spørsmålet alle stiller er om de skal gripe dette øyeblikket eller la det gli unna,» sa statsministeren før åpningen.

«Jeg håper verdens ledere vil lytte til dem og komme til Glasgow klare til å svare dem med avgjørende handling. Sammen kan vi markere begynnelsen på slutten av Klima forandringer – og få slutt på usikkerheten en gang for alle.»

Årets toppmøte er spesielt viktig ettersom det vil være første gang partene vil gjennomgå de mest oppdaterte planene for hvordan de skal begrense global oppvarming til 2 °C, men ideelt sett til 1,5 °C, et mål fastsatt av Parisavtalen på COP21.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

«Tiden er ikke på vår side»

Den britiske regjeringen har satt mål for COP26-toppmøtet, inkludert å oppfordre landene til å gjennomføre netto null-løfter før 2050, raskt redusere utslippene i løpet av det neste tiåret gjennom løfter om kull, biler og trær, og gi finansiering som trengs av utviklingsland for å takle klimaendringer .

Mandag holder Johnson en tale ved åpningsseremonien til COP26 World Leaders Summit, som holdes rundt kl.

Temaet for åpningsseremonien er «Earth to COP» – et budskap som representerer en direkte intervensjon fra planeten og dens folk for at ledere skal følge dens advarsler og fremme fremskritt for å takle klimaendringer, sa regjeringen. UK.

Blant dem som deltar og henvender seg til verdensledere vil det være Prins Charles Og Sir David Attenborough, folkets talsmann for COP26.

FNs generalsekretær Antonio Guterres, Italias statsminister og COP26-medvert Mario Draghi og Barbados statsminister Mia Mottley vil også tale under seremonien.

Bruk Chrome-nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

«Jeg håper og ber om at COP26 vil handle»

Mandag kveld vil Johnson være vertskap for en mottakelse for å ønske verdensledere velkommen i Glasgow sammen med hertugen og hertuginnen av Cambridge og hertugen og hertuginnen av Cornwall.

Dronning, som – det ble annonsert i forrige uke – ikke vil delta på klimatoppmøtet personlig, vil henvende seg til delegatene via en forhåndsinnspilt video.

Menyelementene vil inkludere tradisjonelle skotske kanapeer, Ridgeview Vintage English Sparkling Wine og COP26 blended whisky.

I tillegg til forfriskninger vil gjestene bli underholdt med musikk fra en strykekvartett og en messingkvintett fra Royal Scottish National Orchestra.

Snakker til G20-toppmøtet I Roma på lørdag sa statsministeren til Sky News» Beth Rigby at suksess i kampen for å takle global oppvarming «blir veldig vanskelig», men «hele menneskeheten er i ringen».

Statsministeren sa at det er «en sjanse, hvis alle jobber hardt» for at en avtale om klimaendringer kan oppnås, men understreket at den globale temperaturøkningen ikke vil bli stoppet ved COP26.

Kommentarene hans kom dagen etter at han fortalte journalister som reiste til den første av de globale stevnene i Roma «Team World» var «5-1» under halvtid i kampen for å redde planeten.

COP26 åpner offisielt søndag 31. oktober og avsluttes fredag ​​12. november.

Abonner på ClimateCast på Spotify, Apple podcast, eller høyttaler

Se Daily Climate Show klokken 18.30 mandag til fredag ​​på Sky News, Sky News-nettstedet og -appen, YouTube og Twitter.

Showet undersøker hvordan global oppvarming endrer landskapet vårt og fremhever løsninger på krisen.

Related Videos

Leave a Comment