Home » Chelsea kan kopiere Barcelona for å overvelde Real Madrid med to nøkkelspillere for håp om retur | Fotball | sport

Chelsea kan kopiere Barcelona for å overvelde Real Madrid med to nøkkelspillere for håp om retur | Fotball | sport

by Ashley Olsen

Thomas Tuchel kan vurdere Chelseas sjanser til å slå Real Madrid på Bernabeu nesten umulige – men det har blitt gjort. Chelsea går inn i den andre etappen av kvartfinalen med en nedslående 3-1 etter et katastrofalt møte på Stamford Bridge forrige uke. Manager Tuchel har gjentatte ganger understreket hvor vanskelig oppgaven teamet hans står overfor.

Men for 12 dager siden (20. mars) slo Barcelona Real 4-0 på Bernabeu i Clasico og her er hvordan de gjorde det.

Først slo den tidligere Arsenal-spissen Pierre-Emerick Aubameyng mannen sin på den nærmeste stolpen for å score, så ble Ronald Araujo forlatt umarkert fra en corner til heading hjem. For det tredje skjøt Ferran Torres inn i det øverste hjørnet før Aubameyang tok sitt andre da han slo en dårlig offsidefelle.

Avgjørende nok var Real uten sin talisman Karim Benzema på grunn av en beinskade – og manager Carlo Ancelotti endret gjentatte ganger systemet for å prøve å få det beste ut av kantspillerne Vinicius Junior og Rodrygo, men mislyktes . Real klarte ikke å presse effektivt fra fronten.

Noen fans ga forresten skylden på det nye svarte settet som Real hadde på seg om natten. Men Ousmane Dembeles tempo og ferdigheter på høyresiden til Barca var sannsynligvis mer av en faktor, og ga Reals forsvar og venstreback Nacho Fernandez et mareritt på natten, og scoret de to første målene.

Det tyder på at Hakim Ziyech, hvis han spilte på høyresiden, godt kunne være i en posisjon til å forårsake Real problemer med tempoet og ferdighetene hans – og hvis Reece James blir ansatt som høyreback, kan det også gi resultater.

Med Reals forsvar tilsynelatende ute av stand til å håndtere Aubameyang i luften, kan innlegg fra flanken til Kai Havertz lønne seg. Og Araujos mål viste at Real kan være sårbare fra dødballer, noe som kan være et løft for Toni Rudiger og Thiago Silva hvis de kan avansere.

Barca holdt også besittelsen bedre enn Real – registrerte nesten 60 % ballbesittelse på natten, og da de mistet den, vant de den tilbake ved flere anledninger. De vant dobbelt så mange taklinger.

Tuchel, frustrert over lagets flate prestasjon i den første etappen, som fulgte etter en dårlig Premier League-prestasjon mot Brentford, leste opprørshandlingen for sine menn sent i forrige uke, som utløste en god reaksjon i Southamptons 6-0-trening. på St Mary’s på lørdag.

Men ett poeng tyskeren har gjort i oppbyggingen til andre etappe er at han vil at laget hans, som vant konkurransen i mai i fjor, skal være mye mer aggressive og fysiske enn de var i kampen.

Mot et Real-lag sentrert rundt 36 år gamle Luka Modric og 32 år gamle Toni Kroos, kan Chelseas intensitet og fysiske egenskaper være avgjørende. Som Barca har vist, kan dette gjøres med stor effekt.

Related Videos

Leave a Comment