Home » Byt rött kött mot linser och gröt – lev 13 år lenger

Byt rött kött mot linser och gröt – lev 13 år lenger

by Edvard Munch

Forskarna ved Bergens universitet i Norge har undersøkt den tradisjonelle vesterländska kosthållningen. En kosthold som best sammenfattes for sin avsaknad av frukt og grønt men også for overkonsumtion av rött kött, mejeriprodukter og forädlade köttprodukter som ofte inneholder høye nivåer av salt og socker.

Jeg studerte som har publisert PLOS medisin menar forskarna att en europe i 20-årsåldern som følger en optimal diet kan leva minst 13 år lenger enn den som inte følger dieten, skriver Daglig post.

Også for eldre personer syntes positive effekter på den forventede livslengden, då den optimala dieten følger. For en person i 60-årsåldern handlade det om å legge til ytterligere 8,5 år til livet, for en person over 80 var tilsvarende siffra 3,5 år.

Fra matslagen var bäst

Den enskilt største effekten ved en økt konsumsjonsgjenfanns hos baljväxter som kikärter, linser og bönor. Hos en person i 20-årsåldern som i forskarnas eksempel på intet annet enn noen baljväxter kunde tilsvarende en stor skål linssoppa på 200g baljväxter om dagen øke den forventede livslengden med to og ett halvt år.

Dette fordi baljväxten er både fettsnål som fiberrik, men også inneholder mye proteiner, vitaminer og mineraler.

Hva gjelder for å unngå å ha rött og Chark høyst opp på menyen. Gjennom å kapa båda dessa fra kostnadshållningen kunde ytterligere fire år å forvente.

– Gjennom å forstå de relative helseforetakene mellom ulike matlag kan vi hjelpe folk å gjøre bra og forbedre helsen, sier Lars Fanes, professor i næringslivet ved Bergens universitet til Daily Mail.

SJØEN: Premium Mosleys metode for å øke immunforsvaret
SJØEN: Premium Forskaren: Så kan du leva tio år lengre
Fem fakta om: Vitaminer kost og næringsbrist

Related Videos

Leave a Comment