Home » BVB kunngjør: Haaland bytte til Manchester City er nesten løst – sportsnyheter om ishockey, vintersport og mer

BVB kunngjør: Haaland bytte til Manchester City er nesten løst – sportsnyheter om ishockey, vintersport og mer

by Ashley Olsen

Gjetningen på Erling Haaland er over. Neste sesong er den 21 år gamle nordmannen klar for å jage mål for Manchester City. Hvem kommer som erstatter?

Borussia Dortmund og Manchester City har i prinsippet blitt enige om å overføre stjernespissen Erling Haaland etter denne sesongen.

Bundesliga-fotballklubben og den engelske Premier League-klubben sa at kontraktsdetaljer ennå ikke er avtalt. Etter måneder med spekulasjoner over fremtiden hans og kort tid etter døden til rådgiveren Mino Raiola, bestemte toppscoreren seg for å slutte seg til Englands toppklubb med tidligere Bayern-manager Pep Guardiola.

Alle parter har blitt enige om prinsippet om en overføring, kunngjorde børsnoterte BVB i en ad hoc pressemelding. De kontraktsmessige detaljene er ennå ikke avtalt og dokumentert. Den 21 år gamle nordmannen flytter til Premier League for en fast avgift på €75 millioner.

Adeyemi burde komme for Haaland

Forandring hadde vært i sikte i uker og måneder, men hadde blitt forsinket av Raiolas alvorlige sykdom. Konsulenten døde 30. april i en alder av 54 år etter kort og alvorlig sykdom. Den oppsagte Dortmund-spillerens sjef, Sebastian Kehl, hadde allerede i helgen varslet at en avgjørelse i Haaland-saken var nært forestående.

Den nasjonale spiss Karim Adeyemi fra Red Bull Salzburg skal slutte seg til Revier som nordmannens erstatter. Den fremtidige sportsdirektøren i Dortmund Kehl hadde også annonsert en kortsiktig beslutning med denne staben. Som rapportert av Sky, skal 20-åringen ha blitt løslatt fra sin nåværende klubb Red Bull Salzburg for medisinsk sjekk og signering av kontrakten og har reist til Dortmund. Overdragelsen ble tidligere kun ansett som en formalitet. Adeyemis honorar forventes å være mellom €30m og €40m.

les også

overføringer

Klopp på Haaland-bytte: «Sett nye standarder»

Haaland kom også fra Salzburg tidlig i 2020 og kostet €20 millioner. Kraftsenteret viste seg tidlig å være et overgangsstunt for Dortmund. Han har scoret 85 mål på 88 konkurransekamper for BVB så langt. Toppscoreren, nå kurtisert av mange internasjonale toppklubber, hadde fortsatt en kontrakt med BVB til 2024, men kan forlate Revierclub denne sommeren med en exit-klausul.

BVB mister nok en gang mye angrepskraft

Real Madrid var også langsiktige kandidater, og det ble spekulert i en overgang til Manchester United eller FC Barcelona. Overgangen var ikke mulig for den tyske mesteren FC Bayern München. «Dette er økonomiske dimensjoner utenfor vår fantasi,» sa administrerende direktør Oliver Kahn nylig.

Alle forsøk fra BVB-ledelsen på å overbevise Haaland om å bli i Dortmund en sesong til har mislyktes. BVB mistet nok en gang mye angrepskraft. Allerede med avgang av stjerner som Robert Lewandowski (2014/Bayern München), Ousmane Dembélé (2017/FC Barcelona), Pierre-Emerick Aubameyang (2018/FC Arsenal), Christian Pulisic (2019/FC Chelsea) og Jadon Sancho (2021/ Manchester United), ble klubben utfordret til å se etter alternativer.

Haaland vender også tilbake til røttene med overføringen. Han ble født 21. juli 2000 i Leeds, England. Faren hans Alf-Inge spilte en gang for Manchester City. Den tidligere landslagsspilleren har gjort 45 konkurransekamper for Premier League-klubben.

© dpa-infocom, dpa:220510-99-233067/5

Related Videos

Leave a Comment