Home » BVB: Hvorfor har Dortmund de dårligste journalene i ligaen? – BORUSSIA DORTMUND

BVB: Hvorfor har Dortmund de dårligste journalene i ligaen? – BORUSSIA DORTMUND

by Roald Amundsen

«Tid, tid, tid», kaller Marco Rose (45), så teller BVB-treneren ned fra ti. Under en liten treningsøkt på banen må spillerne hans ha spilt på tvers av banen fra målvakten og fullført handlingen innenfor denne tidsrammen. En blanding av elementer av sprint og skudd på mål.

Landslagspausetreningen er symbolet på Dortmunds ettertraktede kamp med høy fart, mye dynamikk og kjappe veier til toppen. Er dette intense presset også en av årsakene til et av Dortmunds største problemer?

BVB lider av en gigantisk skade denne sesongen. Av denne grunn undersøkes årsakene for tiden internt på alle områder. For det er utrolig mange i lokalet.

Dortmund har den største medisinske posten i ligaen denne sesongen. Lagspillere har totalt 306 konkurransefeil denne sesongen. Den permanente skadekrisen lammer BVB og er en av årsakene til tidlig eliminering i alle cupkonkurranser. Rose har også gjentatte ganger gitt uttrykk for hvor begrensede hennes taktiske muligheter er på grunn av dårlig bemanning.

Zoom inn

Marco Reus har slitt med skader gjennom hele karrieren

Foto: SASCHA SCHUERMANN / AFP

Vanskelig å tro: Ifølge data fra transfermarkt.de utgjør antallet tapte dager denne sesongen med alle spillere i troppen (31) allerede 2072. For Bayern (26 spillere) er det 1002 dager. En Dortmund-proff er fraværende i gjennomsnitt 67 dager, en Bayern-proff 39 dager.

Det betyr: denne sesongen er BVB-laget nesten tre år mer skadet enn rekordmesterne!

Den ekstreme andelen muskelskader er spesielt bekymringsfull. Av de 65 tilfellene av ulykker kan 33 tilskrives dem. Rose har allerede klaget på at han måtte klare seg uten lederne Erling Haaland (21) i nesten halve sesongen. Nordmannen bommet totalt 16 ganger, igjen på grunn av muskelskader. Uten Haaland mangler det i gjennomsnitt nøyaktig ett mål per konkurransekamp. Talentet Giovanni Reyna (19) har gått glipp av totalt 27 kamper på grunn av en komplisert lårskade. Stormtalentet Youssoufa Moukoko (17) rev til og med to muskelfibre på bare tre måneder. Og venstreback alene Raphaël Guerreiro (28) har hatt fire forskjellige typer muskelskader, og gått glipp av 14 konkurransekamper.

01:18

«Det ville vært noe!»
Blir han Dortmunds Haaland-etterfølger?

Kilde: IMAGE

Den interne visningen: De ansvarlige jobber på spreng for å finne en løsning på problemet, men så langt har ingen klart å finne en avgjørende årsak. SPORT BILD vet at lederne i BVB ikke frykter vanskelige beslutninger i staben. Det er imidlertid ikke identifisert noen personalfeil så langt. Prosesser kontrolleres også. Sebastian Kehl (42) lytter til alle områder, sjekker hvor han kan starte nye prosesser. Den fremtidige sportsdirektøren i SPORT BILD: «Det er klart at det store antallet skader har holdt oss veldig opptatt i år. Med bevisstheten om at hver sak må vurderes individuelt, prøver vi likevel å gjenkjenne modellene, vi er midt i en tverrfaglig analyse og så skal vi gjøre fradrag».

Hva sier en ekstern ekspert? SPORT BILD spurte den anerkjente idrettsforskeren professor Ingo Froboese (65) ved Sports University of Cologne. Han sier: «Dette er dessverre ikke første gang, problemet med muskelskader var veldig tydelig selv i Jürgen Klopps tid. Så du må spørre deg selv: hva kan gå galt med kondisjonstrening? Det er definitivt ikke et spilleproblem, det er et problem med trening, det er jeg sikker på».

Hans forklaring: «Muskelskader oppstår når musklene er trette. Det jeg mistenker er at muskulaturen til BVB-spillere er uforholdsmessig utfordret når det kommer til fart. For eksempel hvis du trener for mye skytetrening, for mye sprinttrening, og da i kombinasjon. Dette, kombinert med høy spillehastighet, betyr at musklene aldri vil restituere seg.»

Frobos anbefaling: «Jeg vet at Dortmunds medisinske avdeling alltid fungerer veldig, veldig bra. Jeg vil legge mye vekt på regenereringsenhetene.»

Bemerkelsesverdig: Spesielt yngre spillere som Haaland, Reyna eller Moukoko er ofte fraværende med skader. Froboese nevner en mulig årsak: «Det er godt å se at de får spillere til å prestere høyt veldig snart, men så taper de igjen i begynnelsen. Og her ser jeg en systemfeil. Jeg synes du presser prestasjonen til spillerne for tidlig og for mye. intenst».

Hva sier BVB om Froböse-analysen? Kehl: «Personlig mener jeg at enhver ekstern evaluering – uten å kjenne til presise diagnoser, skadehistorier, aktuelle bilder eller stressanalyser av våre spillere – er på grensen og derfor ønsker jeg ikke å gå i detalj om det!»

Konklusjon: BVB må få problemet under kontroll raskt. Med en slik XXL-journal blir det vanskelig å vinne titler i fremtiden.

Related Videos

Leave a Comment