Home » Bury St Edmunds Jacobs Allen regnskapsfører Chris Harman forklarer hvorfor du kanskje må sende inn en selvangivelse

Bury St Edmunds Jacobs Allen regnskapsfører Chris Harman forklarer hvorfor du kanskje må sende inn en selvangivelse

by Siv Jensen

Du må levere en selvangivelse (selvangivelse) til HM Revenue & Customs (HMRC) for å beregne din personlige skatteplikt, bortsett fra i de enkleste tilfellene, hovedsakelig der all inntekten din kommer fra arbeid. Selvangivelsen dekker et skatteår som starter 6. april og slutter 5. april.

Mange av oss trenger ikke utarbeide selvangivelse, men mange av oss gjør det. Hvilken «leir» er du i?

Hvis HMRC ikke har bedt deg om å levere selvangivelse, betyr ikke dette at du ikke er pålagt å levere en. Hvis du har skattepliktig inntekt som det ikke er betalt skatt på, eller det ikke er betalt nok skatt ved kilden, er det opp til deg, skattyter, å informere HMRC og sende inn en utfylt selvangivelse.

Chris Harman, Account Executive hos Jacobs Allen

HMRC-nettstedet gir mange detaljer om selvangivelser. De vanligste årsakene til at du må sende en selvangivelse er hvis du i løpet av et skatteår har leieinntekter på mer enn £2 500 (selv om du må fortelle HMRC om leien din var mellom £1 000 og £ 2500), totalt skattepliktig inntekt overstiger £100 000 (£125 000 fra 24/2023 og utover), inntekten din overstiger £50 000 og du eller din kone/partner mottar barnetrygd, mottar mer enn £10 000 fra sparing og investeringer, du har solgt en eiendel som kapitalen har er betalt, oppstår det et overskudd.

Det er tilfeller hvor for mye skatt har blitt betalt, for eksempel gir en PAYE-kode ikke tilstrekkelige godtgjørelser og lettelser som å betale personlige pensjonspremier, du har gitt donasjoner til kvalifiserende veldedige organisasjoner (høyere skattelettelser er tilgjengelige på begge disse typene av betalinger). Å utarbeide en selvangivelse for å kreve denne lettelsen burde være ganske tilfredsstillende! (Det er alltid verdt å sjekke PAYE-skattenummeret ditt i løpet av et skatteår og, hvis det er feil, rapportere det til HMRC).

mpu1

Du kan ha rett til å kreve visse kvalifiserte utgifter i forbindelse med ansettelsesforholdet ditt, for eksempel yrkesmedlemskap, verneklær, reise- og oppholdsutgifter, arbeid hjemmefra, utstyr som er nødvendig for ansettelsesforholdet ditt, forretningsreiser i ditt private kjøretøy der arbeidsgiveren din betaler deg. en lavere kjørelengde på 45p per mil for de første 10 000 forretningsmilene i et skatteår og 25 ppm deretter. Reglene for forretningsutgifter er ganske restriktive, men du kan kanskje fremsette et krav om skattelettelser ved å bruke et papirskjema P87 eller, hvis du har en Government Gateway, et nettskjema i stedet for en selvangivelse.

Det er verdt å sjekke om du har betalt all skatten du skulle ha betalt eller om HMRC skylder deg penger.

Det er også strenge frister for når en selvangivelse må sendes til HMRC, hvor skatten må betales, og etter hvilke krav om skattelettelser må fremsettes.

Profesjonelle råd fra en kvalifisert fagperson anbefales.

— Chris Harman, regnskapssjef, Jacobs Allen Chartered Accountant

Related Videos

Leave a Comment