Home » Brutal Control and Penalty Nuisance: Et spill som bare er irriterende

Brutal Control and Penalty Nuisance: Et spill som bare er irriterende

by Russell Crowe

Brutal kontroll og straffesaker
Et spill som bare er irriterende

av Tobias Nordmann

Ikke tenk for mye på ishockey nå! Med denne planen drar det tyske landslaget til torsdager uten VM-kamper i Latvia. Det uventede tilbakeslaget bør kompenseres mot hjemlandet til landslaget Söderholm.

Å, det er litt av en klassiker. Så ikke selve spillet. Ishockeydueller mellom Tyskland og Kasakhstan var sjeldne eller aldri legendariske. Og denne onsdagskveldens kamp la ikke vei for klassikeren Olympus. Fra et tysk synspunkt var dette ikke (bare) på grunn av 2:3-nederlaget i den innledende runden av verdensmesterskapet, som bremser euforien født etter det gigantiske kuppet mot, må det sies, den fortsatt foruroligende «kanadiske lag». Nei, denne kampen var bare irriterende fra et tysk ståsted. Den siste tredjedelen, som var ganske savnet, bidro mye til frustrasjonen, det samme gjorde flere avgjørelser av dommerne som ikke virket selvsikre og trakk utover for de fleste. av sesongen.

Kasakhstan – Tyskland 3: 2 (0: 0, 1: 2, 2: 0)

Okse: 0: 1 Schin (26:39), 1: 1 Kühnhackl (29:38), 2: 1 Eisenschmid (34:07), 2: 2 Startschenko (40:31), 2: 3 Akolsin (55:42)
Tyskland: Niederberger (Eisbären Berlin / 45 landskamper) – Moritz Müller (Kölner Haie / 162), Seider (Rögle BK / 10); Brandt (Straubing Tigers / 22), Holzer (Avtomobilist Ekaterinburg / 74); Wagner (ERC Ingolstadt / 28), Nowak (Düsseldorfer EG / 45); Jonas Müller (Eisbären Berlin / 49), Gawanke (Manitoba Moose / 7) – Kühnhackl (Bridgeport Sound Tigers / 9), Krämmer (Adler Mannheim / 55), Rieder (Buffalo Sabres / 43); Reichel (Eisbären Berlin / 7), Noebels (Eisbären Berlin / 88), Pföderl (Eisbären Berlin / 45); Plachta (Adler Mannheim / 97), Loibl (Adler Mannheim / 30), Eisenschmid (Adler Mannheim / 30); Bergmann (San Jose Sharks / 24), Kastner (Red Bull Monaco / 13), Tiffels (Kölner Haie / 55); Trener: Söderholm
Kasakhstan: Bojarkin – Dietz, Makljukow; Blacker, Svedberg; Schalapow, Stepanenko; Orechow – Akolsin, Sagadeev, Schewtschenko; Nikita Michailis, Valk, Startschenko; Schin, Schestakow, Rymarew; Lichotnikow, Panjukow, Sawizki; Petuchow; Trener: Juri Michailis.
Dommer: Ansons (Latvia), Heikkinen (Finland)

I det sjette minuttet gikk for eksempel en tøff sjekk mot Ivan Stepanenkos hode mot Lukas Reichel ustraffet. 19-åringen, regnet som den neste tyske NHL-stjernen, krasjet på isen, men kom seg raskt. Men han kom aldri tilbake. «Jeg kommer ikke til å ta noen sjanser,» sa landslagstrener Toni Söderholm senere og ga mye til dommerne: «Nå er det den tredje head checken mot spillerne våre på fire kamper. Det hjelper ikke at en spiller er vil senere. suspenderes. «Treneren husket det siste verdensmesterskapet for to år siden. Moritz Seider, som bare var 18 år på det tidspunktet, var i dårlig form mot vert Slovakia. Han manglet tre kamper. Som med Reichel er han ennå ikke klar «Vi må se hvordan det er og så analysere i fred,» sa Söderholm kort.

Nå har de beste talentene til Eisbären Berlin fortsatt ikke den uunnværlige statusen som Seider hadde på den tiden. Imidlertid har han allerede beriket tyskernes spill. Hans tyveri og påfølgende mål mot Norge fikk Twitter-redaksjonen i det internasjonale ishockeyforbundet til å skrive det euforiske innlegget: «Lukas Reichel is a bad man, bad». Det faktum at aksjonen mot Reichel gikk helt ustraffet opprørte ikke bare den tyske treneren, Sport1-ekspert Rick Goldmann, som selv var landslagsspiller, klaget: «Det var et blindskudd! For meg en helt klart feil avgjørelse – faktisk burde du gi en stor straff.»

Nettostraff, men straff?

Faktisk, se ovenfor, var det ikke den eneste ekstremt kontroversielle avgjørelsen. Så også scenen som førte spillet i feil retning fra tysk side. Kort tid etter den andre tredje pausen avløste kaptein Moritz Müller Roman Starchenko etter en posisjonsfeil. Straffen, udiskutabel. Sanksjonen, absolutt kontroversiell. Köln-spilleren hadde tross alt ikke hindret en klar scoringsmulighet med sin handling, en annen spiller kunne uansett ha grepet inn. Vel, Kasakhstan gikk ikke glipp av muligheten. «Vi prøver å ikke fokusere på dårlige avgjørelser,» sa målscorer Markus Eisenschmid. «Det er ikke i våre hender, vi er ikke dommere,» la Seider til.

Den bitreste punchline den kvelden fulgte på minutt 56: da forsvarsspiller Marcel Brandt snublet over sin egen blå linje og dermed banet vei for Pavel Akolzin, var det første nederlaget i den fjerde kampen i gruppen. Dette kan settes i perspektiv ved erkjennelsen av at østeuropeerne tidligere hadde sjokkert vertene Latvia og de forsvarende mesterne Finland på straffe. Men gjør det dem mer utholdelige? Sannsynligvis ikke.

For til tross for den rasende starten med de spektakulære seirene mot Italia (9:4) og Norge (5:1) samt den historiske suksessen mot Canada, må Tyskland nå igjen frykte for kvartfinalen. Selv om startposisjonen fortsatt er utmerket. En seier i de neste tre kampene er nok til å nå runden av de åtte første. Oppgavene er imidlertid tøffe: Lørdag er det Finlands tur, etterfulgt av duellene med USA og Latvia, som så langt har vært svært overbevisende. Han må da forbedre seg: «Den harde duellen med pucken er definitivt et poeng», kritiserte landslagstreneren.

Tyskerne var tilsynelatende imponert over de ekstremt sterke defensive kasakherne. Det offensive spillet, som til da hadde fungert så bra, stammet og stoppet av og til. «Vi manglet litt kvalitet i det lekne elementet. Vi må forbedre oss der», analyserte Söderholm. «Vi må løse situasjonene på blå linje på en smartere måte», spurte han også: «I dag var vi ikke effektive, det kostet oss energi.» Det skal nå være på lager – av isen: spillere bør ikke tenke på sporten sin denne torsdagen. «Det er et reisemål som nå er en del av boblen. Vi får se om tiden er inne hvis vi kan ta en kort fottur,» sa Söderholm.

Related Videos

Leave a Comment