Home » Brev til redaktøren: 1. juni 2023

Brev til redaktøren: 1. juni 2023

by Russell Crowe

Absolutt tull

31 mai: «Snart en trikk? Motstanden innen SPD kollapser. Jusos krever nøytrale tester av et bybanesystem – SPDs partikongress diskuterer nå dette temaet. Til og med fraksjonen er plutselig åpen «

En (ny) trikk i Hamburg ville være absolutt tull. Dette ville bety et helt nytt system med rene og helt nye spesialelementer. Et nytt system vil bety: eget jernbanenett og strømforsyningsnett, trikker som et helt nytt transportmiddel, et jernbanehovedkvarter med reservebiler og reparasjonsfasiliteter, nye konduktører og mye mer. Alt dette blir fullstendig ignorert av kandidatene og deres fantasier om å snu mobiliteten. Du trenger ikke begrense deg til kule ideer i starten. Du må se på hele systemet med en gang.

Dieter Brandes, Hamburg

Kunne vært billigere

Så, noen andre uten gyldig førerkort? Det kunne vært billigere hvis trikkene ikke var fjernet først og bussene ikke byttet ut.Hans Emil Schuster

Skandinavia gjør det bedre

31 mai: «En mulighet for pelletsfyring? Økonomiminister Habeck uttrykker sin vilje til å gå på akkord med alternative oppvarmingsmetoder

Ser man på Skandinavia og Danmark vil man finne at over 60 % av leilighetene i byene varmes opp med fjernvarme, og trenden er på vei oppover. Det ble laget en «varmebehovsanalyse» for hver kommune. I København, for eksempel, er 98 % av boliger/bedrifter oppvarmet med fjernvarme, hvorav 80 % kommer fra fornybar energi. Norge, med 5,4 millioner innbyggere, bruker 1,4 millioner varmepumper (hovedsakelig geotermisk). Merkelig nok, i Tyskland har verken regionale varmebehov, geotermisk energi eller fjernvarme prioritet. Det er ingen fremgang med kraftledninger sørover, rask utvidelse av vind-/PV-turbiner, generering av hydrogen for energilagring eller fremme av industriell e-drivstoffproduksjon. Det ser ut til at mangelen på mange områder rett og slett håndteres.

Heinz-Jürgen Pope

mislykket utvikling

30. mai: «Plutselig hjertedød: for få redningsutstyr?»

Et stort kompliment til Mr. Buchholz for hans visjonære hjerteredningsprosjekt! I Danmark har disse kursene vært obligatoriske på skolene i nesten 20 år, og siden den gang har mange flere faktisk utført HLR. I Tyskland derimot, har folk vært trege med å utvikle seg og henger etter – som med så mange ting. Og mange mennesker dør her som ville overleve i Danmark. Mr. Rabe og Mr. Tschentscher – dere som leger – gjør dette temaet ditt hjerte nært: introduser endelig disse kursene landsdekkende og obligatoriske i Hamburg-skolene!

Michael Long

oppdater billett

30. mai: «Billett på 49 euro: en rekord og et problem»

Jeg fikk også problemer med mitt gamle sesongkort under en sjekk på toget utenfor HVV-området. Så jeg klaget til HVV og ble fortalt at HVV-kortet mitt måtte aktiveres (oppdateres) først. For å gjøre dette må jeg holde den foran en av HVVs elektroniske sjekkpunkter på en buss eller ved en billettautomat. Jeg gjorde det, og det har fungert siden (håper jeg). Det er nok fortsatt mange gamle abonnentkunder som ikke har oppdatert kortet sitt enda fordi HVV ikke har gitt beskjed! HVV vurderte nok ikke at kortene aldri skulle fremvises i S-Bahn og U-Bahn og ofte ikke holdes foran kontrollmaskinene på bussene eller at disse maskinene ofte ikke fungerer.

Robert A. Hartman

Brutal støy med ekko

30. mai: «Hammer og slip – med sinne og hengivenhet. Hellfire på Volksparkstadion: Metallica feiret en to-timers rockerevy»

Thomas André beskriver de to konsertene med stor entusiasme. Det min kone og jeg fikk ut av det (vi bor på A7 Othmarschen-gaten, to mil (!) fra Volkspark), var to «spillejobber» hver. Den ene var fra Volksparkstadion, som gjenspeiler den store fasaden til AKA. Foruten luftforurensning er det også støyforurensning, og jeg ser ikke hvordan et nabolag kan tillate denne typen underholdning. Slik musikk hører hjemme i lukkede saler eller Wacken, men ikke i en tett befolket by der folk fra klokken ti om kvelden, spesielt barn, skiftarbeidere og eldre, søker fred og ro. Jeg følte meg massivt forstyrret, spesielt siden sangene og melodiene ikke spilles, bare en grov støy med ekko. Gaver hjelper ikke å snakke godt. Jeg har ingenting imot musikerne, heller ikke mot musikken og dens fans, men jeg takker nei til et slikt obligatorisk lydanlegg. Her trengs det mer hensyn.

Thomas Schwieger

Ingen busk, ingen tre

27/28/29 mai: «Brukke ned byen. Hundrevis av leiligheter skal revitalisere Hamburgs sentrum – en spasertur med senior bygningssjef Franz-Josef Höing til stedene for endring»

Når jeg leser den veldig interessante artikkelen om «Awakening of the City» husker jeg en nylig tur i det nye distriktet Burstah. Jeg jobbet lenge foran humlemarkedet og senere i området rundt, så har jeg ikke vært der på mange år og ville blant annet se hva som skjedde etter rivingen av Allianz-huset . Jeg gikk fra den store burstahen gjennom bønneveien, gjennom humlemarkedet gjennom den lille burstahen til den store burstahen. Alt veldig fint. Men, herregud, jeg gikk gjennom en steinete ørken, bare avbrutt av humlemarkedet. Ellers ingen busk, ingen tre. Det kan ikke være slik for Hamburg, den grønne byen. Noe mangler! I håp om at det ikke var helt ferdig ennå, så jeg etter åpninger i bakken hvor trærne skulle plantes. Nei. Vel, de vil bli åpnet igjen senere, kostnadene spiller ingen rolle i Hamburg…

Pierre Lauritzen

En plage for pendlere

27/28/29 mai: «Politikere vil takle kaoset med havneferger»

Som innbyggere i det sørlige Hamburg må vi snarest bruke havnefergene 64 og 62. Foreløpig er fergene upålitelige og overfylte, inkludert av turister som ikke går i land ved Finkenwerder, noe som betyr at neste ferge er halvfull før neste avgang. Denne omstendigheten forsterkes av billetten på 49 euro og Elbe-Radbus, som nylig ble parkert i Finkenwerder. For pendlere er disse omstendighetene en daglig irritasjon. Det ville ikke hjelpe oss mye om en Hadag-app informerte oss om kansellerte ferger. Busslinjen 150 er ofte heller ikke et pålitelig alternativ, da Elbe-tunnelen ofte forårsaker forsinkelser, og å gå gjennom «Elbbrücken»-stasjonen hjelper oss lite når avtaler skal gjøres vest i Hamburg.

Marianne Oesman

Skriv til oss Til eller per post til Hamburger Abendblatt, 20445 Hamburg
Av de mange brevene til redaktøren som når oss, kan vi bare publisere en liten del. Noen ganger må vi avkorte for å publisere så mange anmeldelser som mulig. Med din innsending gir du oss fullmakt til å gi oss alt innhold og kontaktinformasjon til ansvarlige redaktører og/eller eksterne forfattere. Dersom du ikke ønsker at dine opplysninger skal videreformidles og ikke ønsker å gå i dialog med oss, vennligst gi oss beskjed. Innleveringer vil bli publisert i den trykte utgaven så vel som i de digitale mediene til Abendblatt og reflekterer utelukkende avsenderens mening. Du kan også finne publiserte brev til redaktøren på abendblatt.de/leserbriefe.

Oppdatert: torsdag 06/01/2023, 00:03

Flere artikler i denne kategorien finner du her: Brev til redaktøren


Related Videos

Leave a Comment