Home » Boikott av VM i Qatar? Norge lar deg stemme

Boikott av VM i Qatar? Norge lar deg stemme

by Russell Crowe

München – Verdensmesterskapet i 2022 i Qatar fortsetter å skape sorg over hele verden. Norge skal derfor etter planen stemme om deltakelse søndag. Den norske foreningens generalforsamling, hvor det skal stemmes over boikottspørsmålet, vil i år finne sted i digitalt format.

I tillegg til de åtte medlemmene av foreningens råd og 18 kretsforeninger, har hver av de ca 1750 foreningene stemmerett. Stemmene til lagene i de tre øvre ligaene i fotball for menn og de to øvre ligaene i fotball for kvinner teller to ganger, de andre er single. 420 klubber skal delta i avstemmingen.

– Dessverre spiller du på en kirkegård der, kritiserte Ole Kristian Sandvik, talsperson for Norsk Supporterallianse, en forening av den norske fanscenen. En Guardian-rapport avslørte at rundt 6500 arbeidere ble drept som forberedelse til verdensmesterskapet.

I mellomtiden uttaler Norges Fotballforbund seg mot boikott. «Vår standpunkt er basert på rapporten fra spesialkomiteen for Qatar. Den sier at boikott ikke er det riktige tiltaket, verken for å forbedre menneskerettighetene eller for å forbedre arbeidsforholdene i Qatar», sier presidenten i foreningen Terje Svendsen. I stedet er de avhengige av bedre samarbeid med lokale organisasjoner som kjemper for menneskerettigheter og bedre arbeidsforhold.

I VM-kvalifiseringen ligger nordmennene, som sist deltok i en storturnering i EM 2000, på fjerdeplass. En boikott kan også bety avlysning av kvalifiseringskamper.

Vil du ha de viktigste fotballnyhetene, videoene og dataene direkte på smarttelefonen din? Last deretter ned den nye løpeappen med push-varsler for de viktigste nyhetene om favorittsporten din. Tilgjengelig i appbutikken for eple Og Android.

Related Videos

Leave a Comment