Home » Bodø / Kaptein Glimts: «Jeg har ørepropper»

Bodø / Kaptein Glimts: «Jeg har ørepropper»

by Roald Amundsen

Ingen norske fotballag for herrer har nådd semifinalen i en europeisk klubbturnering. Suksesslaget Bodø/Glimt kan skrive historie og være det første som går videre fra kvartfinalen i Europa Conference League mot José Mourinhos Roma.

I forkant av torsdagens retur til Olympiastadion i Roma hadde norgesmesterne med seg 2-1 fra forrige ukes hjemmekamp mot den italienske storklubben.

«99,9 prosent av 90 minutter»

Seieren på Aspmyra stadion i Nord-Norge fikk tumultariske konsekvenser som følge av en krangel i spillertunnelen mellom suksessfull Bodø/Glimt-sjef Kjetil Knutsen og Roma-keepertrener Nuno Romano.

Begge er suspendert i bytte av det europeiske fotballforbundet Uefa. Noe som norsk lagkaptein Ulrik Saltnes ikke tror vil spille noen stor rolle.

– Jeg tror nok at forberedelsene vi skal gjøre til kampen blir helt normale. Arbeidstiden til en trener inkluderer 99,9 % av tiden utenom de 90 minuttene det spilles fotball (kamp). Det er ikke noe vi skal bekymre oss for, sier han på en pressekonferanse.

«Plystre og vis»

I tillegg til en kamp uten manageren som førte laget til to påfølgende norske ligatitler og suksesser i Europa, er Saltnes også forberedt på en natt i Roma med mindre søvn.

Det er en risiko for at fans med sympati for Roma lager bråk utenfor Bodø/Glimt-spillerens hotell.

– Jeg har ørepropper, så jeg er forberedt på mange horn og glass (utenfor hotellet). Det skal nok gå bra, sier Ulrik Saltnes med et smil.

Vinneren blir mot Englands Leicester eller nederlandske PSV Eindhoven i semifinalen.

Fakta: Europa Conference League

Europa Conference League er den tredje mest prestisjefylte klubbturneringen til det europeiske fotballforbundet (Uefa), etter Champions League og Europa League.

Alle svenske lag ble eliminert i kvalifiseringen i fjor sommer. 32 lag deltok i gruppespillet og siden den gang har det vært sluttspill (med lag eliminert fra Europa League) og 16-delsfinale.

I morgen torsdag avgjøres kvartfinalene med andre etappe, deretter spilles semifinalene 28. april og 5. mai. Finalen spilles i den albanske hovedstaden Tirana 25. mai.

Kvartfinalen; Roma-Bodø / Glimt (1-2 etter første kamp), Slavia Praha-Feyenoord (3-3), Paok-Marseille (1-2), PSV Eindhoven-Leicester (0-0).

Vinnende Roma / Bodø / Glimt møter PSV Eindhoven / Leicester i den ene semifinalen og Slavia Praha / Feyenoord møter Paok / Marseille i den andre.

Related Videos

Leave a Comment