Home » «Blockchain Joining the EU» – Ukraina slutter seg til EBP

«Blockchain Joining the EU» – Ukraina slutter seg til EBP

by Edvard Munch

Etter Norge og Liechtenstein har Ukraina blitt det tredje ikke-EU-landet som slutter seg til European Blockchain Partnership (EBP) i EU. I initiativet ønsker de 27 EU-medlemslandene å samarbeide med de tre landene for å bruke blokkjedeteknologi for å skape offentlige tjenester for den europeiske befolkningen.

Det ukrainske departementet for digital endring ble offisielt med på initiativet sist fredag annonsert. Det krigsherjede landet håper dette vil tillate det å komme bedre inn i det digitale økonomiske området i EU. Å lede din egen innsats angående blokkjedeteknologi bør legge et viktig grunnlag for dette.

Den nåværende tiltredelsen av Ukraina skyldes på ingen måte utelukkende den spesielle situasjonen, fordi den parlamentariske arbeidsgruppen Blockchain4Ukraine ledet av Oleksii Zhmerenetskyi og Konstantin Yarmolenko allerede hadde arbeidet mot dette i juli 2021. I et brev til presidenten for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen, hadde arbeidsgruppen allerede uttrykt Ukrainas interesse for å delta i EBP og den europeiske blockchain-tjenesteinfrastrukturen (EBSI).

I samtale med Cointelegraph bekreftet Yarmolenko at Ukraina ønsker å kjøre en EBSI-testnode og delta i pilottesten av blokkjedebaserte grenseoverskridende tjenester. I denne sammenheng påpeker han at de tallrike donasjonsbetalingene i form av kryptovalutaer som Ukraina mottok fra hele verden under krigen mot Russland var «viktig støtte». Som han legger til:

«Neste trinn er full blockchain-integrasjon mellom Ukraina og EU basert på EBP og EBSI.»

Etter at Ukraina allerede hadde oppnådd observatørstatus i juli i fjor og kunne delta i de første EBP-testene i denne rollen, følger landet nå fullt medlemskap i initiativet. Som Yarmolenko påpeker, ønsker Ukraina også å etablere andre internasjonale blokkjede-partnerskap slik at landets befolkning kan utnytte teknologien fullt ut til grenseoverskridende formål, inkludert for eksempel internasjonal verifisering av sertifikater eller identitetskortdata for søknader om asyl og bolig.

Yarmolenko innrømmer også at deltakelsen i EBP også har som mål å styrke Ukrainas bånd med EU. I denne forbindelse snakker han til og med om «blockchain-medlemskap i EU».

I mellomtiden ba Mairead McGuinness, EU-kommissær for finansielle tjenester, finansiell stabilitet og kapitalmarkedsunionen, nylig for «regulering av alle kryptovalutaer», enten det er klassiske kryptovalutaprosjekter eller stablecoins.

I denne forbindelse har kommissæren til hensikt å diskutere den planlagte MiCA-reguleringen med den franske regjeringen om kort tid:

«MiCA-forordningen er det rette verktøyet for å håndtere bekymringer om forbrukerbeskyttelse, markedsintegritet og finansiell stabilitet. Dette haster i lys av den siste utviklingen”.

Abonner på våre sosiale nettverk for ikke å gå glipp av noe: Twitter Og Telegram – Aktuelle nyheter, analyser, ekspertuttalelser og intervjuer med fokus på DACH-regionen.

Related Videos

Leave a Comment