Home » Blandede følelser ved retur av eier

Blandede følelser ved retur av eier

by Russell Crowe

For sjette gang på litt over 20 år bytter hus i Kulan-distriktet i Vaxholm hender. Ny eier etter Akelius blir Heimstaden, som har eid området en gang tidligere.

  • Lagt ut klokken 12:15, 29. oktober 2021

Heimstaden var vanskelig å nå hvis det var problemer.

– Jeg visste ikke, men jeg har kanskje gått glipp av nyhetene, sier Sofia Osberg, som bodde i Idrottsvägen i bydelen Kulan i ti år.

Hun er ikke den eneste som mangler at Kulan i Vaxholm igjen får ny eier. Salget ble kjent i slutten av september, men ble spesielt lagt merke til i fagpressen som en «megabutikk». Akelius selger alle sine eiendommer i Sverige og i utlandet i Heimstaden for et svimlende beløp på 92 milliarder SEK.

Mange innbyggere er berørt

I det sørlige Roslagen er ikke bare innbyggerne i Vaxholm berørt, men også innbyggerne i Österåker og Täby – totalt over 1700 husstander. For beboere i Kulan blir det en gjenforening – Heimstaden eide en gang eiendommene en gang – 2008-2015.

– Det var bra når de var her før, sa Sofia Osberg.

Andreas Wägnert, som også bor i Kulan, er ikke så positiv:

– Å nei! Jeg har bodd her siden 2010 og det skjedde ingenting med området da Heimstaden eide det, sier han.

– Akelius på sin side har skiftet dører, pusset opp vaskerommet og laget nye lekeområder. De gjorde mye, men Heimstaden var vanskelig å få tak i dersom det var problemer.

«Ingen grunn til å bekymre seg»

I en svarmail til Mitt i gir Heimstaden en beroligende melding:

– Det vi kan si er at leietakere ikke vil få en dårligere opplevelse med Heimstaden som vertskap, skriver Robin Wilhelmsson, selskapets kommunikasjonssjef i Sverige.

– Vi er tvert imot overbevist om at vår måte å lede på, med egen forvaltningsorganisasjon, vil ta service til nye nivåer. Vi sørger for at alle som bor i hjemmene våre har det godt og trives.

Må godkjennes

Før den enorme avtalen går igjennom, må den godkjennes av konkurransemyndighetene.

– I begynnelsen av desember regner vi med at avtalen blir godkjent slik at vi for alvor kan ta over administrasjonen. Generelt er dette velholdte hus i Stockholm-området, så det er ingen grunn til å bekymre seg for store endringer, skriver Robin Wilhelmsson.

En annen Kulan-beboer Mitt i snakker med er svært overrasket over at han ikke har fått noen informasjon. Hun håper beboere i stedet får kjøpe og forvalte Kulan som en borettslag.

Related Videos

Leave a Comment