Home » Björn Söder politianmeldte for ærekrenkelse

Björn Söder politianmeldte for ærekrenkelse

by Russell Crowe

Som DN tidligere rapporterte, la SD -politiker Björn Söder ut et bilde på sosiale medier som angivelig skildrer en tweet skrevet av journalist Henrik Arnstad. På bildet ser det ut til at Arnstad fremsetter trusler mot de svenske demokrater og bør «peke» dem med en bue i låret.

Det var et gammelt bilde fra 2015, som deretter begynte å spre seg igjen tidligere denne måneden, i forbindelse med at en nordmann myrdet flere mennesker i Kongsberg. Mannen var blant annet bevæpnet med en bue.

Noen som vet om dette er feil? Det var Stefan Löfvens rådgiver og ekspert som ville ha sagt det, «skrev Söder i teksten til det delte bildet.

Til slutt innså han at bildet var falskt og slettet innlegget sitt.

Henrik Arnstad har nå sendt inn en politianmeldelse mot Söder, arkivert 25. oktober.

Meldingen indikerer det – Mange av dem som deltok i Söders oppgave leste den i lys av de forferdelige hendelsene i Norge. Gjennom bildet blir jeg påpekt som en kriminell eller kritikkverdig person i min livsstil, noe som sannsynligvis vil utsette meg for forakt for de rundt meg. Det var ingen begrunnelse for å spre denne informasjonen. «

Arnstad viser i sin rapport til at siden Söder har 10 000 følgere på Twitter, har bildet blitt spredt mye, fremstår ærekrenkende for Arnstad og er «potensielt farlig for mitt liv og helse».

Björn Söder (SD).

Foto: Magnus Hallgren

Les mer:

Björn Söder ga ut falskt bilde – kan politianmeldes

Related Videos

Leave a Comment