Home » Biden, Bolsonaro og Xi blant ledere som er enige om å avtale for å få slutt på avskoging | politimann 26

Biden, Bolsonaro og Xi blant ledere som er enige om å avtale for å få slutt på avskoging | politimann 26

by Russell Crowe

Verdens ledere har nådd en avtale som tar sikte på å stoppe og reversere global avskoging i løpet av det neste tiåret som en del av et program på flere milliarder dollar for å takle menneskeskapte klimagassutslipp.

Xi Jinping, Jair Bolsonaro og Joe Biden er blant lederne som vil love på Cop26 i Glasgow på tirsdag å beskytte store områder, alt fra den østlige sibirske taigaen til Kongo-bassenget, hjem til den nest største regnskogen i landet.

Menneskelig jordrydding er ansvarlig for nesten en fjerdedel av klimagassutslippene, hovedsakelig fra ødeleggelsen av verdens skoger for landbruksprodukter som palmeolje, soyabønner og storfekjøtt.

Ved å signere Glasgow Leaders» Declaration on Forest and Land Use, vil presidentene og statsministrene for store produsenter og forbrukere av avskogingsrelaterte produkter forplikte seg til å beskytte skogens økosystemer.

Boris Johnson vil avsløre avtalen på et arrangement deltatt av USAs president Joe Biden, Prince of Wales og Indonesias president Joko Widodo. Han burde si: «Disse store myldrende økosystemene – disse naturkatedralene – er lungene til planeten vår. Skoger støtter lokalsamfunn, levebrød og matforsyning, og absorberer karbonet som vi slipper ut i atmosfæren. De er avgjørende for vår overlevelse.

Engasjementet for natur og skog kommer når mer enn 120 verdensledere samlet seg i Glasgow for å diskutere nye forpliktelser om å redusere utslipp av klimagasser, midt i bekymring for at nøkkelland ikke har klart å trappe opp.

På en dag dedikert til taler fra presidenter og statsministre som fremhevet omfanget av utfordringene fremover, sa Johnson at fremtidige generasjoner «vil dømme oss med bitterhet» hvis konferansen mislykkes. Andre nøkkeløyeblikk inkluderte:

India har lovet å oppnå netto nullutslipp innen 2070. Selv om dette er første gang verdens tredje største forurenser har satt dette målet, og eksperter har sagt at det er en realistisk forpliktelse, er det 20 år etter datoen satt for 2050 av andre utviklede land.

President Biden advarte om at det var behov for større hast under samtalene: «For øyeblikket kommer vi til kort. Vi har ikke tid til å stå tilbake, sitte på gjerdet eller krangle med hverandre.

António Guterres, FNs generalsekretær, sa at verden ble presset til randen av avhengighet av fossilt brensel. «Vi nærmer oss raskt vippepunkter som vil utløse økende tilbakemeldingssløyfer for global oppvarming,» advarte han.

I en innspilt melding oppfordret dronningen ledere til å «heve seg over dagens politikk og oppnå en ekte følelse av tilstand.» Hun la til, «Selvfølgelig vil ikke fordelene med slike handlinger være der for oss alle her i dag: ingen av oss vil leve evig. Men vi gjør det ikke for oss selv, men for våre barn og våre barns barn, og de som vil følge i deres fotspor. «

Etter sin egen tale forårsaket Johnson litt latter ved å innrømme at han ville reise hjem i stedet for å ta toget.

Kort tid før sa han til et rundbord med ledere fra utviklingsland: «Når det gjelder å takle klimaendringer, er ord uten handling, uten handling helt ubrukelig.

Forpliktelsene om avskoging er en første seier for Storbritannia, som, som vertsnasjon, har et ansvar for å skape konsensus blant de nesten 200 landene som er tilstede, ettersom forskere frykter en global reduksjonsforpliktelse av klimagassutslipp med 45 % av forskerne er nødvendig. tiår. vil komme til kort.

Den politiske erklæringen, som er frivillig og ikke en del av Paris-prosessen, er en av en rekke sideavtaler som det britiske presidentskapet presser på for på klimatoppmøtet i Glasgow sammen med andre om metan, biler og kull.

Pakken inkluderer 5,3 milliarder pund i ny privat finansiering og 8,75 milliarder pund i offentlige midler for å gjenopprette forringet land, støtte urfolkssamfunn, beskytte skog og redusere skader fra skogbranner.

Et løfte fra administrerende direktører om å fase ut avskogingsrelaterte aktiviteter og 1,5 milliarder britiske statsmidler til skog er også en del av avtalen. 350 millioner pund vil gå til Indonesia og 200 millioner pund til Kongo-bassenget, med et nytt fond på 1,1 milliarder pund til den vestafrikanske regnskogen.

Mens skogavtalen har blitt møtt med forsiktighet av miljøvernere og eksperter på skogstyring, fremhever de tidligere avtaler for å redde skoger som så langt ikke har klart å stoppe ødeleggelsene deres, inkludert i 2014. Men denne gangen, EU, Kina og USA sammen med store skogland som Brasil, Den demokratiske republikken Kongo og Papua Ny-Guinea vil alle signere det løftet.

Mange detaljer må avklares, blant annet hvordan pengene brukes, ifølge Carlos Rittl, som jobber på Brasil for Regnskogfondet Norge. «Store sjekker vil ikke redde skog hvis pengene ikke går i de riktige hendene,» sa han og understreket at de bør gå til urfolksgrupper og andre som er forpliktet til å beskytte skogen.

I en egen kunngjøring vil minst 1,25 milliarder pund i finansiering gå direkte til urfolk og lokalsamfunn fra regjeringer og filantroper for deres rolle i å beskytte skoger.

Men midlene som er pantsatt er fortsatt et stykke unna det noen mener er nødvendig. «Vi er undervurdert og rettighetene våre er fortsatt ikke respektert,» sa Mina Setra, en urfolksrettighetsaktivist fra Borneo. «Én uttalelse er ikke nok. Vi trenger bevis, ikke bare ord.

Related Videos

Leave a Comment