Home » Bekymring for koronamutasjon: Norge stenger grenser

Bekymring for koronamutasjon: Norge stenger grenser

by Russell Crowe

Oslo. Nord stenger ned: På grunn av bekymring for muterte koronavirusvarianter, skjerper Norge også innreiserestriksjonene til Danmark og Finland.

Fra midnatt fredag ​​kveld vil Norges grenser være stengt for så å si alle som ikke bor i landet, som statsminister Erna Solberg sa på en pressekonferanse i Oslo onsdag kveld.

Dette er de strengeste adgangsrestriksjonene siden mars i fjor. Det finnes imidlertid unntak, for eksempel for ansatte med kritiske funksjoner, godstransport og helsepersonell fra naboland til Sverige og Finland.

Fra og med onsdag gjelder strengere innreiseregler også i Finland. Fra 9. januar har Danmark kun tillatt innreise til landet for personer, med noen få unntak, som kan ha en gyldig grunn for innreise og en negativ koronatest som er mindre enn 24 timer gammel. Sverige har også stengt grensene mot Norge.

Antallet infeksjoner i Norge er relativt lavt

Norge har taklet koronakrisen relativt godt så langt, men har også sine problemer med pandemien. Nylig utløste et utbrudd av den britiske varianten av koronaviruset på et sykehjem ved Oslo bekymring og strenge tiltak i hovedstadsregionen. I en europeisk sammenligning har imidlertid antallet nye infeksjoner i Norge lenge vært blant de laveste på hele kontinentet.

Related Videos

Leave a Comment