Home » Beach håndball klær tvist: hvis bikinien plager deg – sport

Beach håndball klær tvist: hvis bikinien plager deg – sport

by Russell Crowe

Det er bare noen få centimeter stoff og Katinka Haltvik har drevet med klær lenge. 30-åringen er ikke noe vanlig beachhåndballmenneske, hun har allerede tatt flere medaljer med nordmennene og moren var en gang verdenshåndballspiller i hallen. Men Haltvik følte seg ikke alltid komfortabel med å opptre på sanden.

Årsaken er kleskoden, spesielt bikini-trusene, som du må ha på deg. «Du er mer opptatt av å passe på at de ikke sklir enn håndball», sa Haltvik en gang og gjorde det helt klart til NRK: Han kjenner folk som ikke engang tør å delta i sporten på grunn av dette.

Bare i fjor inkluderte ikke verdensforbundet (IHF) beachhåndball i OL-programmet, og heller ikke forbundet er i et spesielt godt lys: fordi Haltvik og kollegene står på banen for tredjeplass i det nylig avsluttede europamesterskapet. Bulgaria nektet å opptre i bikini og dukket i stedet opp i trange shorts, det europeiske håndballforbundet (EHF) mumlet en bot på 1500 euro, 150 euro for hver spiller. Årsaken: «Utilstrekkelig klær». Bukser kan bare være ti centimeter brede på sidene. Det eskalerer med en kunngjøring: Norske tjenestemenn har forsøkt å forsvare seg mot kleskoden i årevis.

«Spillerne forteller meg at de føler seg ukomfortable, nakne og overvåket,» sa en trener

Nordmenn har derfor fått full støtte fra egen forening; President Kare Geir Lio hadde i april forsøkt å sette i gang endringen av kleskoden ved EHF og bytte den til IHFs paraplyorganisasjon. «Vi er lei av at klær er en begrensning for folk som vil spille strandhåndball,» sa Lio den gang. Det europeiske forbundet ønsket til slutt å utveksle ideer med verdensforbundet, men ingenting skjedde før dette europamesterskapet – at det tyske laget endte med tittelen.

Så nordmennene søkte på nytt. Dette ble avvist med en henvisning til en bot på € 50 per person og kamp, ​​ifølge Haltvik. Nordmennene ville godta det, deres eget forbund var villig til å betale avgiften, da ville de bli truet med inhabilitet. Den europeiske foreningen avviser at forskriften nå er under revidering.

Faktisk vakte hendelsen oppsikt i scenen, selv idrettsutøvere fra andre nasjoner viser solidaritet med nordmennene. Det sier Frankrikes trener Valerie Nicolas til avisen Verdensgjengen, kjenner også spillere som ville ha gitt opp sporten på grunn av klærne deres: «Spillerne forteller meg at de føler seg ukomfortable, nakne og overvåket. Dette er en sport med mye bevegelse, en bikini er irriterende. Det er ingen trøst i det … om menstruasjon eller i forhold til religiøse årsaker.» Og til slutt oppsummerte Katinka Haltvik situasjonen mer imponerende: Idretten skal være inkluderende og ikke ekskludere noen. Sist men ikke minst bør foreningene ha større interesse for dette.

Related Videos

Leave a Comment