Home » Baylans erstattere trenger en sterkere tilknytning til næringslivet

Baylans erstattere trenger en sterkere tilknytning til næringslivet

by Russell Crowe

I dag er mange farmasøytiske produsenter avhengige av langsomme, dyre og klumpete prosesser som har en enorm miljøpåvirkning og krever store investeringer i materialer, tid og penger. Ved fremstilling av respiratoriske legemidler tas en unik tilnærming for alle pasienter, noe som fører til ineffektive legemidler. Kan naturen inspirere fremtidig farmasøytisk produksjon til å løse utfordringer tilsvarende de som er nevnt ovenfor?

I milliarder av år har mikroorganismer, planter og dyr utviklet seg over tid for å overleve. Konseptet med biomimetikk ble introdusert av Otto Schmitt i 1969 og er definert som prosessen med å imitere evolusjonære løsninger som finnes i naturen. Formålet er å etterligne funksjonen og strukturen til naturfenomener og å inspirere til utvikling av løsninger for menneskelig nytte.

Stort potensial med biomimetisk teknologi

Svenske Biomimetics 3000 er en pioner innen biomimetisk teknologi, og spesialiserer seg på å finne biomimetiske løsninger på utfordringene menneskeheten står overfor. Som et resultat har de utviklet patenterte biomimetiske teknologiplattformer for utvikling og produksjon av miljøvennlige og kostnadseffektive legemidler, samt effektiv legemiddellevering gjennom lungene. Deres Continuous Batch Manufacturing (CBM)-plattform er en kjemisk samlelinje, inspirert av dannelsen av mRNA fra DNA, som fortrenger fastfasematerialer, f.eks. harpiksperler, gjennom flere moduler. Takket være nye nivåer av analyse og kvalitetsstyring gjør teknologien medikamentproduksjonen raskere, mer økonomisk og mye mer miljøvennlig.

– Den kommersielle suksessen som vi begynner å oppnå er basert på det enorme potensialet vår biomimetiske teknologi har for menneskers helse, miljøet og også i form av forbedret fortjeneste. I dag investerer vi i utvikling og kommersialisering av biomimetikkteknologi samtidig som vi fremmer verdien og implementeringen av biomimetikk, sier Thomas Podkolinski, administrerende direktør i Swedish Biomimetics 3000 AB.

Sprayteknologi for personlig legemiddeladministrasjon

I tillegg til CBM-plattformen utviklet svenske Biomimetics også uMist®-plattformsprayteknologien, som for tiden er under utvikling i bil-, forbruker- og farmasøytisk industri. For sistnevnte, spesielt i utviklingen av mer effektiv respiratorisk medikamentlevering. uMist® er inspirert av Bombardier Beetles unike måte å spraye ekle kjemikalier på for å skremme av rovdyr når de blir angrepet. Sprayens unike mekanisme tillater finjustering av dråpestørrelsen, noe som betyr at den kan målrettes mot ulike deler av lungefysiologien, og er justert for hver pasients unike lungefysiologi.

– Kroppen absorberer medisiner effektivt fra lungene fordi stoffet raskt når blodbanen. Det er enkelt å administrere stoffet med en spray, men samtidig er det mange utfordringer. Den første er at spraydråpene må ha riktig størrelse for å behandle riktig område i lungene, mens den «riktige størrelsen» er forskjellig for hver pasient. For første gang i bransjen gir teknologien vår en sprayløsning som kan justere dråpestørrelsen for å målrette det riktige området av lungene for hver pasient, forklarer Thomas Podkolinski.

Hvis svenske Biomimetics 3000 kan gjenskape den kommersielle suksessen den allerede har hatt i bil- og forbrukerindustrien gjennom kommersielle lisensavtaler og salg av åndsverk, vil selskapet ha stor innvirkning innen farmasøytisk industri og biovitenskap.

Les mer om svenske Biomimetics 3000 her

Om SB3000
Swedish Biomimetics 3000 er et biomimetisk ingeniørfirma, grunnlagt av den prisbelønte svenske gründeren Lars Uno Larson, med mandat til å utvikle og kommersialisere biomimetiske teknologier med sikte på å løse mange utfordringer menneskeheten står overfor, alt for å forbedre menneskers helse, miljøet og næringslivet.

Related Videos

Leave a Comment