Home » Bahn – Salzgitter – Fordi etter en samtale med lederen av Alstom: «Perspektiver» – økonomi

Bahn – Salzgitter – Fordi etter en samtale med lederen av Alstom: «Perspektiver» – økonomi

by Siv Jensen

Salzgitter / Hannover (dpa / lni) – I følge delstatsmyndighetene er sjansene for å få flest mulig jobber hos togprodusenten Alstom på Salzgitter-lokasjonen relativt høye. Statsminister Stephan Weil sa til det tyske nyhetsbyrået fredag ​​etter konsultasjoner med administrerende direktør Henri Poupart-Lafarge: «Jeg hadde en god samtale. Etter min mening følger selskapet og bedriftsrådet en konstruktiv vei. Det er positive utsikter for Alstom i Salzgitter.» Presidenten for den franske gruppen hadde snakket med Weil dagen før.

Salzgitter-anlegget ble i januar tildelt en milliardkontrakt fra Norge. Kort tid etter ble det imidlertid flere indikasjoner på at mye av det kunne leveres til kolleger i Wroclaw, Polen. I møte med ledelsen med ansvar for Tyskland i Berlin ble det i utgangspunktet, ifølge bedriftsrådet, enige om å fortsette forhandlingene om saken. Ansattes representanter håper i det minste på en forpliktelse til erstatningsproduksjon. En av de største Alstom-fabrikkene ligger i Salzgitter.

Ifølge lederen av det lokale bedriftsrådet, Baki Erkoc, fant det første møtet om overføringen sted «i en svært spent situasjon». Også denne uken ble det sagt at de var skuffet over arbeidet til ledelsen. Konsernet hadde nylig rapportert om en ordre på regionaltog fra Norge – hvoretter man fryktet at flertrinnsordren til en verdi av opptil € 1,8 milliarder kunne overføres til skallproduksjon. Erkoc gjentok at dette var uakseptabelt. «Men vi er grunnleggende åpne for et alternativt produksjonsvolum.»

I 2019 ble selskapet og IG Metall enige om en sikkerhetsavtale for Salzgitter. «Vi har gitt arbeidsgivere en katalog over forespørsler basert på hvilke vi ville være villige til å justere sikkerheten på stedet,» sa bedriftsrådet nylig. «Arbeidsgiveren vil undersøke denne forespørselen og diskutere den i Alstom-ledelsen i Paris.»

© dpa-infocom, dpa: 220225-99-284312 / 2

Related Videos

Leave a Comment