Home » Bach Long i Vietnam, den lengste i verden …

Bach Long i Vietnam, den lengste i verden …

by Liv Ullmann

Turister kan gå mer enn 600 meter på Bach Long Bridge.
Foto: NHAC NGUYEN / AFP TT NYHETSBYRÅN

En glassbro på over 600 meter er åpnet i Vietnam og forventes snart å få offisiell status som den lengste glassbroen i verden.

Bachs lange bro (navnet betyr «hvit drage») ligger i Son La-provinsen mindre enn 200 km vest for Hanoi og er 632 meter lang. Ifølge kunngjøringen er det derfor den lengste glassbroen i verden og Guinness World Records-representanter forventes å bekrefte påstanden neste måned.

Det er ikke bare lengden som er imponerende, men også plasseringen. Bach Long ligger i 150 meters høyde over en stor jungel, midt mellom to fjell. Dekksgulvet er laget av franskprodusert herdet glass, noe som gjør det solid nok til å bære opptil 450 personer om gangen.

Den lengste glassbroen i verden ble åpnet i Vietnam.
Foto: NHAC NGUYEN / AFP TT NYHETSBYRÅN

Fantastisk utsikt over landskapet

Men fremfor alt lar glassgulvet turister nyte en fantastisk utsikt over landskapet, i alle fall hvis de ikke er redde for høyder.

– Mens de står på broen, vil reisende kunne beundre naturens skjønnhet, sier Hoang Manh Duy, representant for eieren av bronsen, kl. Solen..

Bach Long er Vietnams tredje glassbro, og reiselivsnæringen i Son La-provinsen håper nå at den vil tiltrekke flere gjester til området, spesielt hvis den er bekreftet som den «lengste i verden» av Guinness World Records. Den nåværende rekorden holdes av den 526 meter lange glassbunnbroen i Guangdong, Kina.

For Vietnam er glassbroen et skritt i et forsøk på å tiltrekke utenlandske besøkende etter to år med stenging under pandemien, da nesten alle utenlandske besøkende har forsvunnet.

LES MER: Tør du å teste den lengste hengebroen i verden?
LES MER:
De 13 vakreste pariserhjulene i verden
LES MER:
9 verdensberømte monumenter som lurer deg

Related Videos

Leave a Comment