Home » Axel Springer prøver å liste StepStone-jobben på nettet

Axel Springer prøver å liste StepStone-jobben på nettet

by Russell Crowe

Det tyske mediekonsernet Axel Springer forbereder lanseringen og børsnoteringen av sin online jobbportal StepStone i Frankfurt, i håp om å få en verdivurdering på € 7 milliarder for enheten i en børsdebut som forventes i første halvdel av neste år.

Det private firmaet Axel Springer har utnevnt Rothschild som sin børsnoteringsrådgiver og er i ferd med å intervjue banker for å veilede tilbudet, ifølge folk med kunnskap om saken.

Axel Springer sa at de ikke vil kommentere spekulasjonene, mens StepStone sa at de stadig vurderer alternativer for å fremme veksten.

Den planlagte børsnoteringen er det siste steget i utviklingen av det tyske mediekonsernet siden det ble kjøpt opp i 2019 av oppkjøpsgruppen KKR og pensjonsfondet CPPIB i samarbeid med hovedaksjonæren Friede Springer og administrerende direktør i selskapet Mathias Döpfner. .

Flyttingen kommer tre måneder etter at selskapet gikk med på å kjøpe Politico for nesten 1 milliard dollar, en del av selskapets ambisjon om å gå inn i det amerikanske mediemarkedet og utnytte sitt tidligere oppkjøp av Business Insider.

Denne innsatsen ble overskygget av selskapets håndtering av anklager mot sjefredaktøren for det tyske flaggskipet Bild, en av Europas største opplagsaviser. Forleggeren, Julian Reichelt, skal ha hatt en rekke forhold til traineer som han senere promoterte.

Axel Springer gjeninnsatte Reichelt kort tid etter å ha satt ham på prøve under en etterforskning av etterlevelse våren 2021. Men selskapet sparket ham denne måneden én dag etter en New York Times-artikkel om omfanget av problemer med den lokale arbeidskulturen på Bild.

Utgiveren siterte «ny innsikt i Julian Reichelts nåværende oppførsel», og uttalte at han «ikke klart skilte private og profesjonelle anliggender» selv etter etterforskningen.

2019-tak-privatavtalen verdsatte forlagets kapital til 6,7 milliarder euro og over 9 milliarder euro inkludert gjeld. Det kom på et tidspunkt da selskapet advarte om at kjerneinntekter og -inntjening ville synke da det slet med et tøft annonsemarked.

Döpfner sa at det å gå bort fra presset fra det offentlige markedet ville være til fordel for selskapet, som nå er organisert i fire driftssegmenter, inkludert StepStone. De andre enhetene er den tyske medievirksomheten, som også inkluderer avisen Die Welt, internasjonale forretningsmedier og en nettbasert eiendomsenhet.

KKR er den største eneaksjonæren i Axel Springer med en eierandel på 35,6 %. Friede Springer eier 22,5 %, Döpfner 21,9 % og CPPIB 12,9 %, mens resten er i hendene på andre familiemedlemmer og Friede Springers ideelle stiftelse.

Axel Springer kjøpte StepStone i 2009, og Döpfner sa den gang at det var en del av et «klart fokus på å utvide vår digitale virksomhet ytterligere» ettersom leserne flyttet på nettet. Det kjøpte Totaljobs i 2012. I fjor tapte den Berlin-baserte gruppen mot norske Adevinta på en avtale om kjøp av eBays rubrikkvirksomhet.

StepStone har mer enn 3500 ansatte i mer enn 30 land, ifølge nettstedet.

Related Videos

Leave a Comment