Home » Atlantic Sapphire ASA og Skretting signerer en avtale om å sikre tilførsel av lokalt fôr

Atlantic Sapphire ASA og Skretting signerer en avtale om å sikre tilførsel av lokalt fôr

by Siv Jensen

Skretting har til hensikt å bygge og finansiere fôringsanlegget, mens Atlantic Sapphire vil forplikte seg til å dekke størstedelen av laksefôrbehovet fra Skretting i løpet av den tiårige kontraktsperioden. Den samlede fôrprisen vil bli bestemt av den faktiske kostnaden per spesifikk diett og kan kun påvirkes av faktorer utenfor Skrettings kontroll. Avtalen inneholder kontraktsmessige mekanismer for å sikre at Atlantic Sapphire alltid har tilgang til markedsledende laksefôr når det gjelder kvalitet og verdi, samtidig som Skretting fortsetter å overgå industristandarder.

Atlantic Sapphire valgte sin partner basert på Skrettings enestående merittliste innen forskning og utvikling. Den langsiktige fôravtalen forplikter begge parter til tett samarbeid om forskning og utvikling og utvikling av fremtidens Bluehouse-fôr, gjennom økonomiske forpliktelser og kunnskapsdeling av og mellom de to organisasjonene. Tilgang til riktig kvalitet på fôr og diett er avgjørende for den biologiske ytelsen til fisken og for kvaliteten på vannet i RAS-anlegget. Skretting og Atlantic Sapphire forventer fortsatt forbedringer i fremtiden som vil gi bedre fiskevelferd, høyere produktkvalitet, større bærekraft og lavere produksjonskostnader.

Lederskap innen akvakultur bærekraft er kjernen i Skretting og Atlantic Sapphires strategier. I tillegg til å redusere karbonavtrykket, vil partene samarbeide om implementering av nye ingredienser i fôr. Skretting vil støtte Atlantic Sapphires ambisjon om å kontinuerlig innovere mot høykvalitets, kostnadskonkurransedyktig fôr som oppfyller alle Bluehouse-lakskravene ved å bruke null marine ingredienser i dietten og opprettholde høye nivåer av sunne Omega-3 i det ferdige produktet.

Fôr er den viktigste kostnadskomponenten i Atlantic Sapphire. På grunn av de spesialiserte produksjonskravene som kreves for å produsere laksefôr, frakter selskapet for tiden sitt laksefôr fra Canada, med en betydelig kostnadsulempe. Elimineringen av behovet for å transportere fôret sikrer direkte besparelser til bedriften på ca USD 0,3/ kg HOG av produksjonskostnader og reduserer karbonavtrykket til fôret betydelig.

Byggingen av kraftverket er betinget av at Skretting får alle nødvendige tillatelser for å bygge og drifte kraftverket, hvoretter det tas endelig investeringsbeslutning.

– Med den langsiktige avtalen som Skretting og Atlantic Sapphire har etablert, er vi forpliktet til å øke kapasiteten for å legge til rette for fremtidig vekst for den landbaserte lakseindustrien i USA, sier Therese Log Bergjord, administrerende direktør i Skretting. «Atlantic Sapphire har vært ledende innen landlaksrevolusjonen og jeg er ekstremt sikker på at vi kan møte våre felles ambisjoner og at Bluehouse-teknologien vil fortsette å trives. Vi er stolte av å tilby fôret som vil sikre ferskheten og den lokale forsyningen av Atlantic laks til det amerikanske markedet».

Johan E. Andreassen, administrerende direktør i Atlantic Sapphire Amerikas forente stater LLC, sa: «Atlantic Sapphires business case er fokusert på teknologisk utvikling og markedsproduksjon av deilig og sunn laks med betydelige bærekraftsfordeler i forhold til konvensjonelle lakseoppdrettsmetoder. Å ha våre egne produksjonsinnsats mer lokalt viktig passer perfekt med denne strategien, da det reduserer betydelig produksjonskostnader og klimagassutslipp, samtidig som vi akselererer den teknologiske utviklingen av et skreddersydd fôr til våre Bluehouses som vi forventer vil føre til høyere produktivitet og Vi ser også denne avtalen med verdens ledende laksefôrprodusent som et sterkt tegn på tillit til vår business case. og fremtidig vekst.»

Om Atlantic Sapphire ASA

Atlantic Sapphire er en pioner innen oppdrett av Bluehouse® laks (oppdrett på land) lokalt og transformere proteinproduksjon globalt. Atlantic Sapphire drev sitt innovasjonssenter i Danmark siden 2011 med sterkt fokus på forskning og utvikling og innovasjon for å utstyre selskapet med teknologien og prosedyrene som gjør at selskapet kommersielt kan øke produksjonen i sluttmarkedene nær forbrukeren.

I USA har selskapet identifisert og innhentet nødvendige tillatelser for å bygge sitt Bluehouse® på det ideelle stedet i Homestead, Florida, like sør for Du elsker meg. Selskapet har fullført byggingen av fase 1, som gir kapasitet til å slakte cirka 10 000 tonn (HOG) laks årlig. Selskapet fullførte sin første kommersielle avling i USA i september 2020. Atlantic Sapphire bygger for tiden sin fase 2-utvidelse, som vil bringe den totale årlige produksjonskapasiteten til 25 000 tonn og har et målrettet innsamlingsvolum i 2031 på 220 000 tonn. For mer informasjon vennligst besøk atlanticsapphire.com

Om Skretting

Skretting er verdensledende på å tilby innovative og bærekraftige ernæringsløsninger og tjenester til havbruksnæringen. Skretting har produksjonsanlegg i 19 land på fem kontinenter og produserer og leverer høykvalitetsfôr fra luke til høsting for mer enn 60 arter. Det totale årlige produksjonsvolumet av fôr er over 2 millioner tonn. Hovedkontoret ligger i Stavanger, Norge. Skretting er akvakulturavdelingen til Nutreco, verdensledende innen dyreernæring. Vårt mål er å pleie fremtiden.

www.sretting.com

Kontakt: [email protected]

KILDE Atlantic Sapphire

Relaterte linker

https://atlanticsapphire.com

Related Videos

Leave a Comment