Home » Assassin’s Creed Valhalla and the Rise of the Video Game Vikings

Assassin’s Creed Valhalla and the Rise of the Video Game Vikings

by Russell Crowe

En vikingkriger fra Assassin's Creed Valhalla som roper og holder økser.

Bilde: Ubisoft

Vikingene, de tøffe norrøne krigerne som hadde på seg hjelmhjelmer når de raidet på landsbyer, dateres tilbake til 80- og 90 -tallet. Men de siste to -tre årene har det vært en dramatisk økning i antall kamper med. Med eller i hovedrollen disse kjeltringene.

Jeg la først merke til denne økende trenden med spill med Viking-tema forrige måned, etter å ha spilt co-op survival game roguelike, Stammer i Midgard. Vikingene i dette spillet ble fremstilt som kloke overlevende og dyktige krigere som er i stand til å jobbe sammen for å bygge en ny sivilisasjon. En veldig klassisk fremstilling av disse nordiske krigerne, og en som passer godt inn i videospillets besettelse av overlevelsesgenren. Av en eller annen grunn syntes dette spillet å være det 200. vikingspillet jeg hadde hørt om nylig. Selvfølgelig var dette tallet helt feil, men ekte antallet Viking -spill som er utgitt de siste tre årene er høyere enn forventet.

Siden starten av 2019 har det vært minst ni forskjellige (men store) vikinger-tema-spill. Lanseringen i 2018 og det tallet blir enda større, med seks vikingtitler utgitt i år alene. Hvis du kjører Blizzard -utgaven på nytt De tapte vikingene tidligere i år som har totalt 16 kamper siden 2018. Og det teller bare større og velkjente spill. Jeg ville ikke bli sjokkert om det tallet ville være mye høyere hvis vi gikk ned i buret av mobilversjoner eller hele omfanget av Steam -versjoner på samme tid. Poenget er at de siste årene har vikingene virkelig overtatt videospill.

Men hvorfor skjer dette egentlig? De gode menneskene på Paranoid Interactive, utviklerne bak bybyggeren Snø dronning, forklarte at selve ideen om Snø dronning skjedde for omtrent tre år siden.

«Men sprøytenarkomanen for vikingene begynte år tidligere da Skyrim og den første Thor filmene dukket opp, ”sa Konrad Sumało fra Paranoid Interactive. «Nesten alle nye spill eller filmer som ble opprettet senere, har blitt gjenkjennelige for et stort publikum fordi det allerede var en del av dagens popkultur.»

Sumało delte også at andre spill, som Aforfedre Legacy og Northgard, var «enorme inspirasjoner» for teamet. I følge Sumało fremhevet disse vikingspillene populariteten til den norrøne mytologien, så vel som det enkle å tilpasse karakterens trope til forskjellige sjangere. I tillegg, mens vikinger sikkert er populære og kule i disse dager, er de fortsatt mye mindre vanlige i et spill sammenlignet med en moderne soldat eller en zombie. Som et resultat tror Sumało at å lage et vikingspill kan bidra til at prosjektet ditt skiller seg mer ut.

På mange måter føler vikingene seg også som de perfekte karakterene for et videospill. På grunn av den ikoniske Viking -rustningen forstår seerne umiddelbart at de er elendige krigere som bruker kule våpen. De fleste spillene har kamp og vold, så Vikings passer perfekt inn i denne typen interaktiv opplevelse. Til tross for at de var kjent for sin brutalitet, var de også banebrytende og oppdagelsesreisende, noe som ga utviklere mange alternativer i sine videospill-tema-videospill.

De reiste verden rundt og handlet med andre kulturer de møtte. Forskere fant at vikingene ikke var en monokultur av rene hvite krigere, som noen kanskje tror, ​​men en mer mangfoldig gruppe som har besøkt steder som Spania, Bagdad og Konstantinopel. Denne blandingen av fredelige oppdagelsesreisende og dødelige inntrengere muliggjorde spill som Assassin’s Creed Valhalla å fortelle mer mangfoldige historier og lage både skurkeskurker og helter som du kan forholde deg til.

Viking holder en magisk bue mens han står i snøen.

Skjermdump: Iron Gate Studio

En annen bonus som Sumało påpeker er at de ofte besøker regioner i verden som skaper vakre digitale miljøer. Store snødekte fjell, endeløse skoger, isgrotter osv. Disse Viking -lekeplassene er det perfekte bakteppet for flotte rollespill eller actionspill. Assassin’s Creed Valhalla Det enorme kartet over Norge er vakkert og morsomt å utforske, med alle sine snødekte åser og rolige, bortgjemte steder.

På godt og vondt er den vestlige verden kjent med Viking Gods, spesielt med fremkomsten av medier rundt Marvel -karakterer som Loki og Odin. Disse egenskapene vrimler med store kamper og svik – perfekt, om ikke forenklet, fôr til en videospillfortelling.

I noen spill, som i 2018 Krigens gud, Vikinger blir ikke sett, men myter, guder, våpen og verden er mye brukt overalt. Kratos er ikke en viking, men snarere en besøkende fra et annet land. Imidlertid bruker han en øks og henger med forskjellige norrøne guder under spillets hendelser. Krigens gud, Norse Mythology er ikke bare et bakgrunnstema som brukes til å oppdatere serien. I stedet skildrer spillet de forskjellige norrøne gudene du møter som komplekse og ufullkomne vesener, som alle kommer sammen for dramatisk teft. Kratos bryr seg selvfølgelig ikke, og det er kanskje derfor han er i stand til å drepe nevnte guder så lett. Men selv den sprø gamle Kratos, som mange utviklere i disse dager, kan ikke motstå vikingenes sireneanrop.

Uansett årsak, foreslår dagens populære spill at trenden ikke kommer til å ende når som helst snart. Nei Valheim eksploderte tidligere i år på Steam og har allerede solgt nesten 8 millioner eksemplarer på PC. I fjor Assassin’s Creed Valhalla var en stor suksess, selge flere eksemplarer den første uken enn noe annet spill i franchisehistorien. Enda mindre vikingspill som Midgard -stammer har også vist seg populære.

Som med enhver trend, er det sannsynlig at ting en dag vil avkjøles og smaken vil endre seg. Men foreløpig ser det ut til at Viking -videospilltiden ikke er over ennå. Etter det, hvem vet hva den neste populære trenden blir. Kanskje cowboyer eller ninjaer?

Related Videos

Leave a Comment