Home » Assassin’s Creed-skaperne bringer Winchester til live

Assassin’s Creed-skaperne bringer Winchester til live

by Henrik Ibsen

En veldedighetsorganisasjon i WINCHESTER har inngått et nytt partnerskap med en av verdens ledende skapere av videospill for å bringe liv til byen Alfred den store.

Hampshire Cultural Trust (HCT) har jobbet med Ubisoft, skaperne av den globale spillserien Assassin’s Creed, som har solgt mer enn 155 millioner eksemplarer over hele verden, om utviklingen av en ny pedagogisk opplevelse som vil bli utgitt 19. oktober. Winchester stilte tungt. i Assassin’s Creed-verdenen Valhalla og byen vil vises igjen i Discovery Tour: Viking Age, som lar spillere utforske og samhandle med historien og kulturen til vikingtiden i England og Norge på 900-tallet.

Angelsaksiske gjenstander fra samlingene ivaretatt av HCT dukker opp i Discovery Tour: Viking Age, som gir et unikt innblikk i livene til vanlige mennesker i og rundt Winchester. Disse gjenstandene spenner fra det dagligdagse – for eksempel en enkel treskål – til den eksepsjonelle Winchester Reliquary, den eneste gjenlevende hellige relikvie i Storbritannia fra den tiden, som er utstilt på City Museum.

HCT er ikke den eneste moderne Winchester-lenken til prosjektet. Ubisoft jobbet med mange historikere om utviklingen av Discovery Tour for å sikre . En av disse var Ryan Lavelle, professor i tidlig middelalderhistorie ved Winchester University. I tillegg til å fungere som rådgiver for den populære BBC- og Netflix-serien The Last Kingdom, hadde Lavelle bidratt til å bringe den angelsaksiske Wessex til live i den originale Assassin’s Creed Valhalla.

Han sa: «Oppdagelsesturen vil åpne opp vikingtiden for nye publikummere og kan til og med få de av oss som tror vi kjenner perioden til å tenke om igjen. Det var en sann glede å ha vært med på opprettelsen. I tillegg til å hjelpe med teksten til de historiske markørene, som hjelper spillerens oppdrag til å bli læringsopplevelser, var jeg veldig glad for å ha hjulpet laget med å bestemme hvordan de best skal representere et hjørne av Wessex på den turbulente tiden.»

Samarbeidet vil fortsette inn i 2022, med HCT som utvikler og samler inn midler til en ny, unik besøksopplevelse som åpner i byen i senere del av året. Denne opplevelsen vil gi besøkende et interaktivt innblikk i livet i angelsaksiske Winchester gjennom oppslukende historiefortelling, 360 graders projeksjoner og bruk av moderne objekter, supplert med eiendeler fra Assassin’s Creed Valhalla.

HCT jobber også med et av Storbritannias ledende kreative studioer, Sugar Creative, på en app som skal følge utstillingen, som vil inkludere utvidet virkelighet-rekreasjoner av angelsaksiske bygninger og mennesker plassert på nøkkelpunkter rundt den moderne byen. Rådgivere for denne opplevelsen inkluderer prof Lavelle, Dr Patrick Ottaway – hvis arkeologiske studiepoeng inkluderer oppdagelsen av Winchester Reliquary – og University of Winchesters professor Bill Lucas, også leder av The English Project. Han sa: «I et tiår har det engelske prosjektet drømt om å lage det første museet for det engelske språket, i Winchester. Å jobbe med Hampshire Cultural Trust, Ubisoft og Sugar Creative har overbevist meg om at det å designe en interaktiv attraksjon er det første skrittet for å oppfylle denne drømmen. Alfred og Winchester er nøkkelen til vår forståelse av historien om engelsk».

Paul Sapwell, administrerende direktør i Hampshire Cultural Trust, sa: «Dette er et av de mest spennende og innovative prosjektene vi har jobbet med i HCT. Samarbeidet mellom Ubisoft, Sugar Creative og oss selv er et unikt, tverrsektorielt partnerskap, og den angelsaksiske opplevelsen vi utvikler vil være den første i sitt slag – å kombinere ekte objekter med spillressurser og utvidet virkelighet.

«Vi har et utrolig team av rådgivere og er veldig glade for å ha støtte fra både Winchester City Council og Hampshire County Council som vi jobber med for å få dette prosjektet til å realiseres neste år. Det er en langvarig ambisjon for mange mennesker, ikke bare ved HCT, men på tvers av Winchester, å skape en permanent attraksjon som feirer byens angelsaksiske fortid og etablere Winchester som en viktig kulturarvdestinasjon. Dette er et betydelig skritt i den retningen.

«Vi ser på dette innovative prosjektet som en unik mulighet til å gjøre det mulig for spillere å fullføre sin spillopplevelse med en fysisk,» kommenterte Amy Jenkins-Le Guerroué, strategisk alliansedirektør i Ubisoft.

«De vil kunne lære enda mer om det angelsaksiske England gjennom samarbeidet med Hampshire Cultural Trust, først i Discovery Tour: Viking Age og neste år i Winchester gjennom den nye besøksopplevelsen. Vi er ivrige etter å se dette nyskapende og spennende kulturinitiativet komme til live.»

Related Videos

Leave a Comment